Elmaradt a bajnokavatás

Olaszországban a 29. forduló beharangozói mindenütt csak azt emlegették, hogy a Juventus–Milan meccsen a bajnoki cím sorsa is eldőlhet. Nem dőlt el.

Olaszországban a 29. forduló beharangozói mindenütt csak azt emlegették, hogy a Juventus–Milan meccsen a bajnoki cím sorsa is eldőlhet. Nem dőlt el.

A vasárnap esti 0:0-lal a Juventus megtartotta tízpontos előnyet a Milannal szemben, és bár kilenc fordulóval a zárás előtt még nem tekinthető bajnoknak, de előnyüket innen már csak elveszíthetik a Zebrák.

A Milan hatalmas lehetőséget szalasztott el, bár a pályán látottak alapján talán maguk a rossonerik sem bíznak abban, hogy idén ők nyerhetik a scudettót. A kilencven perc egyébként az olasz futball legrosszabb énjét tárta a néző elé. Színházat, bunkerfocit, kétszáz szabálytalanságot: mindazt, ami miatt Európában sokan gyűlölik a futball itáliai verzióját. Igazából gólhelyzet nélkül telt el a mérkőzés, egyedül a második félidő közepén történt két olyan esemény, ami Olaszországban napokig beszédtémát ad majd a szurkolóknak. A 65. percben Nesta lövése után Emerson karjáról vágódott le a labda: úgy tűnt, a vendégek jogosan reklamálnak tizenegyest. A 69. percben pedig Gattuso szállt bele Nedvědbe, így megkapta második sárga lapját. A Juventusnak az emberelőny ellenére esze ágában sem volt bebiztosítani a bajnoki címet, így maradt az unalmas tilitoli. A bajnokavatás egyelőre elmaradt.

A forduló többi mérkőzése közül a Cagliari–Fiorentina összecsapás a 30. percben félbeszakadt: Szardínián olyan szélvihar tombolt, ami lehetetlenné tette a mérkőzés folytatását. A többi meccs egy mondatban összefoglalható: a hazai csapatok mindenütt győztek. Persze, különbségek azért voltak. Ascoliban például a váratlanul széteső Roma tizenkét mérkőzés után újra vereséget szenvedett. Az újonc az első félidőben már 3:0-ra is elhúzott, de a Farkasok a hajrában majdnem kiharcolták a döntetlent. Az elmúlt hetekben megtorpanni látszó másik római csapat, a Lazio azonban a Reggina ellen 3:1-es győzelemnek örülhetett.

A bajnoki címért folytatott „küzdelem” mellett egyre tisztábban látszik, hogy jövőre mely csapatok kezdenek majd a másodosztályban. A jelenleg kilencpontos hátrányban lévő Leccén már csak a csoda segíthet, a tizenkét ponttal lemaradó, abszolút ligaújonc Trevisón pedig már az sem. Kellemetlen meglepetés érheti viszont az őszt még a Bajnokok Ligájában kezdő Udinesét, amely sima palermói vereségével egészen közel (két pontra) került a kieséshez.

A jelenleg osztályozós (17–18.) helyen álló csapatok viszont győztek. A Messina a déli rangadón éppen a Leccét süllyesztette el, az Empoli pedig a Chievo ellen aratott értékes győzelmet. A toszkánok ráadásul az elmúlt tizenhét fordulóban mindössze egy győzelmet arattak: az is csoda, hogy még így sincsenek kieső helyen. (ktn)

Olaszország, 29. forduló, eredmények:

Siena–Treviso 1:0, 87. Bogdani; Inter–Sampdoria 1:0, 40. Adriano; Ascoli–Roma 3:2, 20. Quagliarella, 24. Paci, 42. Budan, illetve 72. Taddei, 74. (öngól) Comotto, kiállítás: 88. Chivu (R); Empoli–Chievo 2:1, 72. Rigano, 80. Tavano, illetve 82. Brighi; Lazio–Reggina 3:1, 25. Di Canio, 36. Rocchi, 68. Pandev, illetve 70. Amoruso; Messina–Lecce 2:1, 26. D’Agosino, 85. Nanni, illetve 44. Babu; Palermo–Udinese 2:0, 53. Di Michele, 64. Tedesco; Parma–Livorno 2:1, 37. (11-esből) Simplicio, 81. Bresciano, illetve 45. (11-esből) Bakayoko; Juventus–Milan 0:0, kiállítás: 69. Gattuso (M).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?