Elhunyt minden idők egyik legjobb brazil védője

Sao Paulo |

<p>Meghalt Djalma Santos, kétszeres világbajnok labdarúgó, akit hazájában, Brazíliában minden idők egyik legjobb védőjeként emlegettek.</p>

 "A brazil futball az egyik legnagyobb legendáját vesztette el" - mondta a 84 éves korában, tüdőgyulladás következtében elhunyt kiválóságról Jose Marin, a helyi sportági szövetség elnöke.     Djalma Santos az 1958-as svédországi világbajnokságon "csak" az 5-2-re megnyert fináléban kapott lehetőséget, ennek ellenére a viadal legjobb jobb oldali védőjének választották. Négy évvel később, Chilében tagja volt a címét megvédő együttesnek. Érdekesség hogy a futballtörténelemben csak őt és a legendás német Franz Beckenbauert választották be három alkalommal is a vb-k álomcsapatába: a dél-amerikai játékos az 1954-es, 1958-as és az 1962-es tornán is bekerült a legjobb 11-be.        A 98-szoros válogatott Djalma Santos a Portuguesa együttesében kezdte pályafutását, ott több mint 400 mérkőzésen lépett pályára, majd következett a Palmeiras, amelyben csaknem 500 találkozón kapott lehetőséget. Karrierjét ezután az Atletico Parana csapatában folytatta, onnan vonult vissza 41 évesen. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?