Elfogytak az olaszok

A BL-ben fokozatosan elvérző Lazio–Juventus–AC Milan trió és az UEFA-kupa előző köreiben kiesett Udinese–Parma–Perugia–AS Roma kvartett után elbúcsúzott az európai küzdelmektől az olasz futball utolsó képviselője, az Internazionale is.

Stanislav Varga, a Celtic Glasgow szlovák légiósa szabálytalanul szereli Juan Riquelmét, a Villarreal argentin irányítóját. A skótok kikaptak, és búcsút mondhatnak döntős álmaiknak. Reuters-felvételA San Siróban is kikapott az Inter a Marseille-től, mert hiába támadták végig a mérkőzést a Vieri és Materazzi nélkül pályára lépő kék-feketék, az OM a második félidőben egy gyors kontrával (Camel Merirem sprinteri képességeinek köszönhetően) eldöntötte a meccset. A Marseille-nek tehát megadatott, hogy elégtételt vegyen a franciák minden korábbi sérelméért: hazája klubjai közül elsőként sikerült kiejtenie Milánó kék-feketéit, az olasz futball utolsó európai reménységét.

A Marseille az elődöntőben a PSV Eindhovent búcsúztató Newcastle csapatával mérkőzik. Az angolok az idegenbeli 1:1 után hazai pályán 2:1-re győztek: egy klasszikus Shearer-fejesgólra Mateja Kezsman büntetőből még válaszolni tudott, de Speed találatával végül a Szarkák ünnepelhettek. „Az elődöntő első mérkőzését itthon játsszuk a Marseille ellen, ha jól védekezünk, mint ahogyan azt most is tettük, akkor jó esélyünk lehet a döntőbe jutásra” – prognosztizált a veterán Shearer.

A Valencia–Bordeaux volt az egyetlen párosítás, ahol már sejlett a továbbjutó kiléte az első forduló után, hiszen a Turia-partiak francia földön szereztek előnyt. A várakozásnak megfelelően a Bordeaux kezdett hevesebben, de a Valencia hamar átvette az irányítást, s a második félidőben aztán el is dőlt a továbbjutás. Rafael Benitez együttesének elődöntőbeli ellenfele egy másik spanyol csapat lesz, mégpedig a Villarreal, amely jó úton jár, hogy megismételje a Bordeaux 1995/96-os idényben bemutatott bravúrját. Akkor a francia gárda az Intertotó-kupából indulva jutott el az UEFA-kupa fináléjáig, most pedig a „sárga tengeralattjárónak” becézett klub jár már a legjobb négy között.

Szerdán mindenesetre könnyedén búcsúztatták az UEFA-kupa tavalyi, sevillai fináléjában csak hosszabbításban elvérző Celticet. „Ez egy álom és remélem, hogy soha nem kell felébrednem. Büszke vagyok a csapatomra és a szurkolóinkra. Soha nem felejtem el ezt a meccset” – áradozott a lefújás után Francisco Garcia, a hazaiak mestere. A glasgowi Martin O’Neill érthetően csalódott volt. „Kár, hogy egy ilyen csodálatos szurkolói támogatással, mint amilyen a Celticnek van, nem leszünk a döntőben. Ha tudnék valamint változtatni, akkor az az lenne, hogy csak a döntőben találkozzunk a Villarreallal. Szomorú vagyok, hogy ez volt Henrik Larsson utolsó nemzetközi meccse a Celticben.”

UEFA-kupa, negyeddöntők: Internazionale–MARSEILLE 0:1 – az első mérkőzésen 0:1, továbbjutó a Marseille; NEWCASTLE– Eindhoven 2:1 – 1:1; VALENCIA– Bordeaux 2:1 – 2:1; VILLARREAL–Celtic 2:0 – 1:1.

Az elődöntőben: Newcastle– Marseille, Villarreal–Valencia. Az első mérkőzéseket április 22-én, a visszavágókat május 6-án játszák. (ns, ú)

Kiesett a Celtic, örülnek a csehek

A Celtic kiesésével nem gyarapíthatja pontjainak számát Skócia, s így az UEFA listáján Csehország továbbra is a 9. helyen marad a nemzeti koefficiens alapján, ami azt jelenti, hogy a cseh bajnokság 2004/2005-ös idényének győztese kiemelt lesz a Bajnokok Ligájában, és nem a selejtezőkben indul, hanem egyenesen a csoportküzdelmekbe kapcsolódik majd be. Az UEFA az utóbbi öt szezon nemzetközi kupameccseinek eredményei alapján rangsorolta az országokat. 2003/2004-ben Csehország 29,5 pontot szerzett, ebből a Sparta 9,5, a Slavia és a Teplice 9-9, a Žižkov pedig 2 pontot gyűjtött. (idnes.cz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?