Életük meccseit játszották

komáromi röpisek
Komárom |

A komáromi röplabdaklub vezetése júniusig szeretné tisztázni, az osztályozót megnyerő női csapata is indul-e az extraligában az új idényben.

Bár a Pezinok elleni két mérkőzésre még közvetlenül a húsvéti ünnepek előtt került sor, érdemes röviden felidézni a kronológiát: Komáromban 2:0-ra és 10:4-re vezetett az élvonalbeli vendégegyüttes, innen egyenlítettek a hazaiak, akik a sorsdöntő tiebreakben ismét hátrányba kerültek (10:14). Négy meccslabdát hárítva, zsinórban hat pontot szerezve azonban megnyerték a meccset (3:2). 

De még lehetett ezt überelni a bazini visszavágóval: ott a változatosság kedvéért ők nyerték meg az első két szettet, de a hazaiak 3:2-re fordítottak. Következhetett a „hosszabbítás“, a hatodik, pótszettel, de a Pezinok lendülete elfogyott, és a komáromi I. ligások 15:6-ra hozták a játszmát, ezzel pedig megnyerték a hihetetlen lefolyású osztályozót.

„Nem emlékszem, hogy játékosként megéltem volna hasonló párharcot – gondolkodott el kérdésünkre Peter Kašper, a komáromiak 39 éves edzője, aki három éve – még aktív röplabdázóként – kezdte az edzői szakmát, átvéve a női csapat irányítását. – Jó pár ősz hajszálat szereztem az osztályozó során. Néha nem is értettem, mi történik. Jól játszunk, aztán hirtelen egészen rosszul, aztán jön egy szakasz, amikor meg hirtelen megfordítjuk az egész meccset.

Mivel az osztályozó két találkozóját szombat-szerda ritmusban rendezték, csak egyetlen alkalommal tudtak alaposabban foglalkozni taktikai felkészítéssel. „Pár dolgot a videózás alapján megváltoztattunk. Ez aztán az első két szettben meg is hozta az eredményét a visszavágón. De ekkor a pezinokiak bevetettek két olyan röplabdázót, akiket nem ismertünk, eltartott, míg megfelelően reagáltunk rá.”

S jöhetett a már emlegetett sorsdöntő ráadásjátszma. Hogy lehet egy ilyen szetthez odaállni? – tettük fel a kérdést Nagy Rékának, a csapat egyik játékosának. 

Csak a szív és az akarat visz előre ilyenkor, ebben mi jobbak voltunk. Élvezni akartuk a helyzetet. Mi például a szurkolóinkkal taposoltunk és örültünk a rövid szünetben, míg a hazaiak a padon ülve próbáltak pihenni. Sokat számított, hogy számunkra nem volt úgymond kötelező a siker, felszabadultabban játszhattunk – mondta a csapat liberója, aki a klubban utánpótlásedzőként is tevékenykedik. – Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy életünk meccseit játszottuk. Igaz, hogy csak I. ligásak vagyunk, de többek elmondása szerint olyan volt a hangulat és maga a játék is, mintha az extraligás bajnoki címért játszottunk volna. Fantasztikus volt a közönség a meccseken, kiváló atmoszférát teremtettek.”

Nagy Réka hozzátette, az igazi ünneplés még várat magára, mivel Kašpernek az U20-as válogatottnál voltak kötelezettségei. A Citrón becenévre hallgató szakember az Új Szónak is egy edzése előtt összegezte az elmúlt három évét. „Érdekesen alakult a mostani idény is, mert elég sok meccset elveszítettünk a bajnokságban, talán többet, mint az előző két idényben együttvéve, amikor viszont a hajrában nem jött ki jól a lépés. Először a zsolnaiakkal szemben elveszítettük az osztályozót, egy évre rá pedig a nagyszombati fakótól elszenvedett vereség miatt lemaradtunk a feljutásért zajló párharcról. Most paradox módon a szezon zárása sikerült igazán jól. Mi amatőr csapat vagyunk, így a munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok miatt sokszor gond volt a csapat összeállításával, hétről hétre változott a helyzet. Az utolsó egy hónapban kértem arra a lányokat, tegyenek meg mindent, hogy minél több edzésen és meccsen velünk legyenek, hogy valóra válhasson az álmunk.”

Persze, az extraligás szereplés nem magától értetődő, a nagyobb anyagi teher mellett olyan tényezőket is figyelembe kell venni ennek kapcsán, mint a komáromi sportcsarnok kihasználtsága (az extraligás férficsapat és a kosarasok is ott játsszák a bajnoki meccseiket) vagy épp a játékosok esetleges (fél)profivá válása. „Végérvényesen kb. június végéig kell jeleznünk a szlovák szövetség felé, hogy indul-e a női csapatunk az extraligában, de június elejéig már szeretnénk meghozni ezt a döntést. Azon fogunk dolgozni, hogy a következő szezonban a nők is az élvonalban szerepeljenek” – tolmácsolta lapunknak a klubvezetés álláspontját Ferencz Dávid menedzser, az I. ligás férfi B-csapat edzője.

Érdekes

A komáromi játékoskeret

Simone Csíková, Diana Cziborová, Igrényi Réka, Nikoleta Juhászová, Diana Kočišová, Eva Kamila Mokošová, Nagy Réka, Viktória Lengyelová, Papp Vargha Katalin, Frederika Pažická, Silvia Schvábová, Szabó Emma, Simona Valachová, Ivona Zahorecová, Simona Zsideková, Veronika Garayová

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?