Életmentő futóedzések

Videfalva. A losonci területi bajnokság videfalvai összecsapásán a hazaiak a panyidaróciakat látták vendégül. A 61. percben 3:1-es hazai vezetésnél a játéktéren egy csapásra elszabadult a pokol. Ahogy ez már ilyenkor lenni szokott, a mérkőzés játékvezetője, Peter Kolenkáš vitte el a balhét.

Videfalva. A losonci területi bajnokság videfalvai összecsapásán a hazaiak a panyidaróciakat látták vendégül. A 61. percben 3:1-es hazai vezetésnél a játéktéren egy csapásra elszabadult a pokol. Ahogy ez már ilyenkor lenni szokott, a mérkőzés játékvezetője, Peter Kolenkáš vitte el a balhét. Történt ugyanis, hogy a vendégcsapat védőjének, Bárának sárga lapott adott, mivel ez volt a sokat szabálytalankodó panyidaróci bekk második sárga lapos figyelmeztetése ezen a találkozón, máris indulhatott zuhanyozni. Bára azonban nem nagyon sietett öltözőbe vonulni. Inkább kényszerszülte „időkéréshez” folyamodott. Hogy nagyobb hangsúlyt adjon felháborodásának, kirántotta a sípot a bíró szájából. Klubtársa, Baláž sem tétlenkedett, egy elegáns mozdulattal a játékvezető arcába fejelt. A sértett sem pihent babérjain. Újból szájába vette időközben megkerült sípját, s végett vetett a (csont)zenének. Pardon, a párharcnak. A korai záróra azonban méginkább felbőszítette a vendégcsapat labdarúgóit. Négyen közülük azonnal megtámadták és ütlegelni kezdték Kolenkáš játékvezetőt. Aki erre az öltöző irányába szaladt. Tempóját figyelve inkább sprintelt, mint szaladt. „Kész szerencse, hogy aktív játékosként egykori edzőm, Ľubomír Šimkovič futóedzéseit abszolváltam, Ezek most nagy hasznomra váltak. Sikerült egérutat nyernem. A gorombáskodó kvartettett nem tudott lépést tartani velem, ám menekülés közben azért néhány rúgást és ütést begyűjtöttem. A jobb lábam, az állam még mindig sajog” – elevenítette fel a történteket a gömöri párharc szenvedő alanya. Ő azt sem hagyta szó nélkül, hogy a vendéglátók, élükön Kocúr Tiborral, nagy segítségére voltak. Közbeavatkozásuk nélkül rosszabbul is végződhetett volna számára az inzultus. „A verekedős futballistáknak nincs helyük a pályán. Ha rajtam múlna, életük végéig eltiltanám őket a játéktól. Amit ők műveltek, annak már semmi köze sincs a labdarúgáshoz, a sporthoz”– fogalmazott Peter Kolenkáš. A jegyzőkönyvekben lapozva derült ki, hogy Baláž nem első esetben került a figyelem fókuszába. Verekedései után már több ízben is megjelent a fegyelmi bizottság ülésén, eltiltás miatt több ízben is hosszabb kényszerpihenőre szorult. Ráadásul a labdarúgás mellett kispályás fociban is letette névjegyét a visszaeső. Egyébként a bántalmazott játékvezetőt a füleki kórház szakorvosa részesítette elsősegélyben, az orvosi látlelet alapján hét napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a videfalvai mérkőzésen, melyet a hazaiak nyertek meg a zöld asztalnál játék nélküli 3:0-ás eredménnyel. Természetesen a nevezett játékosok sem úszták meg a történteket eltiltás nélkül. A gömöri balhéhoz csak annyit fűzünk hozzá, szövetségi szinten is ideje lenne már példát statuálni, száműzni a pályákról a heves vérmérsékletű, keményöklű futballistákat. A tisztogatásban természetesen az érintett klubok szakvezetői is hathatósan küzreműködhetnének. (nn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?