Elégedett szlovák tábor

A szlovák labdarúgó-ligaválogatott a múlt héten az őszi idény zárásaként a thaiföldi Király-kupán vett részt. Dušan Galis csapata a döntőben tizenegyesrúgásokat követően hódította el a trófeát. A csapatban mindkét alkalommal helyet kapott a ligetiek hátvédje, Borbély Balázs is.

A bangkoki tornagyőztesTASR-felvételMilyenek a benyomásai a bangkoki túráról?

Két jó meccset játszottunk, a körülményekre sem lehet panasz. Meleg volt, de este nyolckor már ki lehetett bírni. Első ellenfelünk, a magyar csapat erősebbnek bizonyult, mint a döntőbe jutott hazai együttes, talán jobb is volt nálunk, de nem tudtak gólt lőni. A magyar–szlovák összecsapás ezúttal is presztízsmeccs volt, de a játékot végig a sportszerűség jellemezte.

Bár a thaiföldi csapat gyengébb játékerőt képvisel, mint a magyar válogatott, a hazaiak ellen mégis csak a tizenegyesek döntöttek. Miért?

Thaiföldön teljesen más a foci kultúrája, a játékosok aprók, de gyorsak, mi pedig talán kényelmesen is kezdtünk egy kicsit. Ők találtak egy gólt, s mi hiába kezdeményeztünk egész meccsen, csak büntetőből egyenlítettünk. Szerencsére a végső 11-esekben mi voltunk a jobbak.

Mekkora jelentőségű ez a tornagyőzelem?

Szerettünk volna nyerni, így elégedett a csapat. A tornának elég nagy figyelmet szentelt mind a szlovák, mind az ottani média, úgyhogy talán sikerült jó hírnevet szereznünk az országnak. Galis edző is kedvezően értékelte a viadalt, örült a kupagyőzelemnek.

A tornát a thaiföldi király születésnapjának alkalmából rendezték. Érződött ez a mérkőzések hangulatán?

A döntőn ott volt a királyi család néhány tagja is, és látszott, mekkora megtiszteltetés ez a játékosoknak. Sőt, nemcsak fociban, de más sportágakban is rendeztek versenyeket. A király tekintélye Thaiföldön nagyon nagy, az őt körülvevő szeretetet mi soha nem fogjuk megérteni. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?