Eldőlt a bajnokság?

A 13. forduló – vagyis az Artmedia–Žilina (2:3) mérkőzés – óta fej-fej mellett haladt a Corgoň Liga két legjobb csapata: ha a zsolnaiak nyertek, az Artmedia is győzött, a címvédő botlott, hibáztak a ligetiek is. A két csapat harmadik egymás elleni összecsapásán aztán billent a mérleg – az Artmedia legyőzte a bajnokot, és átvette a vezetést.

Sorsdöntő mérkőzés

Halenár (jobbra) Štyvarral csatázik - a ligeti támadó gólja talán a bajnoki cím sorsát is eldönthetiSITA-felvételBár a bajnokságból még hátravan kilenc forduló, Ladislav Molnár, aki maga is játszott Zsolnán, az Artmediát pedig edzőként irányította, azt találta mondani (igaz, még a meccs előtt): „Aki nyer, az lesz a bajnok!” A tavaszi szezon kezdete előtt Szórád Csaba, a Žilina csak ritkán pályára kerülő játékosa is úgy gondolta, nagy előny, hogy a „skót modellben” a három egymás elleni meccsből kétszer a zsolnaiak lesznek otthon. „Ez lesz a sorsdöntő mérkőzés, ha azt megnyerjük, akkor már nyolcvan százalékra bajnokok leszünk!” – jelentette ki akkor a hátvéd. De a meccs nem épp a zsolnai elképzelések szerint alakult.

1908 – 2008

Pedig a zsolnaiak ünnepelni akartak – a szurkolók monumentális zászlóval készültek, melyet a 19. perc 8. másodpercében bontottak ki: a zsolnai futball ugyanis századik születésnapját ünnepli – 1908-ban alakult az első futballklub. Az 1908 – 2008 feliratot hirdető zöld-sárga transzparenst viszont már szomorúan csodálták a hazai drukkerek: az Artmedia már a 11. percben vezetést szerzett a góllövőlistát vezető Halenár révén.

„Gondolkoztam…”

„A gólomnál szerencsém is volt – ismerte el a ligetiek hőse. – Vomáčka futott velem, pedig ha megállt volna, lesre kerültem volna. De így a végén ott voltam az üres kapu előtt, és gondolkoztam, mit is csináljak.” Végül a legjobb megoldást választotta: gólt rúgott. A továbbiakban inkább már a ligeti védelem volt aktív, mind Vladimír Weiss edző, mind a játékosok dicsérték a kiváló védekezést. „Gyors gólt lőttünk, és utána remekül védekeztünk – foglalta össze a lényeget Weiss. – Ebben a szezonban ilyen jól még soha nem ment a védekezés. A nézők számára talán nem volt annyira látványos a meccs, a bajnoki címért és az „aranypontokért” folyó csatában viszont nem a szépség, hanem az eredmény számít. A meccs bebizonyította, hogy az ország két legjobb csapata találkozott.”

Botlik még az Artmedia?

A zsolnaiak most már csak ebben bízhatnak. „A címvédésünk most már nem csak a mi kezünkben van – állapította meg tárgyilagosan Štrba, a Žilina csapatkapitánya. – Nem kellemes, ami történt, ebben a szezonban még nem kaptunk ki itthon, de mennünk kell tovább. Bíznunk kell, hogy az Artmedia is hibázik még valamikor. Mi is botlottunk Szencen és ősszel Trencsénben; miért ne fordulhatna elő valami hasonló a ligetiekkel is?” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?