EL: Klopp visszatér Dortmundba

A prágai Sparta óriási meglepetésre 3:0-ra nyert a Lazio otthonában, s biztosan jutott a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjébe, ahol a Villarreallal találkozik.A cseh együttes az otthoni 1:1 után Dočkal és Krejčí góljával gyakorlatilag tizenkét perc alatt eldöntötte a továbbjutást.

A prágai Sparta óriási meglepetésre 3:0-ra nyert a Lazio otthonában, s biztosan jutott a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjébe, ahol a Villarreallal találkozik.

A cseh együttes az otthoni 1:1 után Dočkal és Krejčí góljával gyakorlatilag tizenkét perc alatt eldöntötte a továbbjutást. A Sparta az EL legutóbbi körében szintén 3:0-ra nyert Krasznodarban. „A negyeddöntőbe jutást eddigi edzői pályafutásom csúcsának tartom. Álmomban sem hittem volna, hogy 3:0-ra nyerünk. Védenceim remekül fociztak, gyors kontráinkkal nem tudtak mit kezdeni a hazaiak” – nyilatkozta boldogan Zdeněk Ščasný, a prágaiak 58 esztendős mestere, aki így fogadta, hogy a nyolc között a Villarreallal kerültek össze: „Egyértelműen a spanyol csapat a favorit, ám mi voltunk az esélytelenebbek az előző két párharcban is. ”

Az idei EL-ben még veretlen prágaiak 32 év után jutottak a legjobb nyolc közé a második számú nemzetközi kupasorozatban.

A Manchester United az idegenbeli 2:0-s vereség után 1:1-et játszott a Liverpoollal, így a vendégek örülhettek. Jól kezdtek a hazaiak, ám a félidő hajrájában Coutinho parádés szólót követően éles szögből egyenlített. Ezzel el is dőlt párharc, mert a Unitednek három gólt kellett volna lőnie.

„Jogos büntetőből szerzett vezetetést a MU, de aztán jött Coutinho, aki ismét bizonyította klasszisát. Örülök a továbbjutásnak, az az álmom, hogy a korábbi csapatommal, a Dortmunddal a bázeli döntőben találkozzunk” – jelentette ki Jürgen Klopp, a Pool vezetőedzője, aki korábban hét éven át irányította a BVB-t. Ez a kívánsága nem vált be, mert a Borussiával már a nyolc között összehozta őket a sors. Ez a párharc lesz a negyeddöntő slágere.

„Nagyon örülök, hogy korábbi mesterem csapatával csapunk össze. Sokat köszönhetek Jürgen Kloppnak, aki nagy sikereket ért el Dortmundban” – szögezte le Neven Szubotics, a Borussia szerb légiósa.

A két együttes korábban háromszor találkozott egymással a nemzetközi porondon, s mérlegük 50 százalékos: egy-egy győzelem, döntetlen és vereség mindkét oldalon.

A Valenciát búcsúztató Athletic Bilbaóra újabb spanyol csapat vár, a címvédő FC Sevilla.

Érdekes, hogy a negyeddöntő csapatai közül csak a Villarreal és a Sparta Praha nem játszott még döntőt az UEFA-kupában vagy az Európa Ligában. (SITA, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?