Él a negyeddöntős esély

Koppenhága.

Koppenhága. A svédek elleni, szombati pontszerzés után (3:4 hosszabbítás után) a szlovák jégkorongozók a mai (16.15), Oroszország elleni mérkőzés előtt is bíznak a sikerben a dániai vb-n.

A pjongcsangi téli olimpián a későbbi bajnok oroszok (pontosabban az „olimpiai sportolók Oroszországból” elnevezésű csapat) csak a szlovákok elleni nyitómeccsen szenvedett vereséget (3:2). Az akkori bravúrt végül nem tudták kihasználni Nagyék, akik nem jutottak be a negyeddöntőbe, a dániai vb-n azonban még van sanszuk erre – amit egy újabb pontszerzéssel tovább növelhetnek a csoport utolsó előtti fordulójában. „A saját kezünkben van a sorsunk. Ha az ötkarikás játékokon le tudtuk őket győzni, akkor ez itt is lehetséges, másrészt a vb-n talán még erősebb az oroszok csapata” – mondta Martin Bakoš, a szlovákok támadója.

Az oroszok rendkívül magabiztosan kezdték a vb-t, az első három meccs után 20:0-s gólkülönbséggel álltak, azóta viszont hosszabbításban kikaptak a csehektől, és az osztrákokat is csak nehezen gyűrték le (4:3). „Nagyon mozgékonyak és jól kombinálnak. Sokszor szinte üres kapuba szeretnének gólt ütni. Nagyon gyorsan mennek át védekezésből támadásba” – jellemezte az ellenfelet Vladimír Országh, Craig Ramsay szövetségi kapitány aszszisztense.

„Talán még kreatívabbak, mint a svédek” – jegyezte meg Dominik Graňák, a szlovákok legrutinosabb védője is.

Az északiak elleni szombati meccsen 3:1-es svéd vezetésnél úgy tűnt, érvényesül a papírforma, a szlovákok azonban egyenlíteni tudtak: Marek Ďaloga emberhátrányban szépített, majd Ladislav Nagy gólja a hosszabbítást jelentette. A ráadásban azonban már nem volt szerencséjük, kihagyott helyzeteik után emberhátrányban a menteni igyekvő Andrej Sekera botjáról került a hálóba a korong. Ramsay szerint eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a gárda az addig százszázalékos svédek ellen. „A fiúk az apróságokat is betartották, ezeknek köszönhetően kerülhettünk helyzetekbe. A legjobb dolog az volt, hogy azonnal letámadtuk őket, és a védőharmadunkban nem adtunk nekik annyi időt, mint amihez az eddigi meccseken hozzászoktak. Remek munkát végeztünk a középső harmadban is az ellentámadásoknál” – nyilatkozta a kanadai szakember. (SITA, TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?