Eksztázisban játszott az Arsenal

Négy perc alatt három gólt lőtt az Arsenal a milánói San Siróban, és az Internazionale elleni 5:1-es sikerével feledtette hazai 0:3-as vereséget. Az előző körben nyolc gólrekordot állító Monaco csak döntetlenezett az Eindhovennel, de Didier Deschamps gárdájának ez is elég volt a továbbjutáshoz.

Thierry Henry tarthatatlan volt, az Arsenal csatára két gólt lőtt, és a meccs végére a kétségbeesésbe kergette Materazziékat(Reuters-felvétel) A Bayern München sem tudta megszakítani a Celtic Glasgow hazai veretlenségi sorozatát – a zöld-fehérek immár 63 mérkőzésen nem találtak legyőzőre saját pályájukon. A gólnélküli döntetlennel továbbra is gondban vannak a bajorok, hiszen csak utolsók az A-csoportban. „Saját kezünkben maradt a sorsunk. Ha hazai pályán legyőzzük az Anderlechtet, akkor a legjobb 16 közé kerülünk” – mondta a találkozót követően Ottmar Hitzfeld, a Bayern vezetőedzője. Kollégája, Martin O,Neill sajnálja az elszalasztott győzelmet, mivel szerinte együttese közelebb állt a sikerhez. Az Anderlecht egygólos hazai győzelmével életben tartotta reményeit, ha az utolsó körben pontot szerez a Bayern arénájában, akkor továbbjut.

„Mindenki nagyszerűen futballozott a csapatomból. Hiába volt 1:1 a szünetben, éreztem, hogy ma nem lehet minket megállítani” – mondta a meccs után az angolok francia vezetőedzője, Arsene Wenger. A tréner az utolsó kört illetően hozzátette: együttese számára a Highburyben kötelező a győzelem az orosz Lokomotiv Moszkva ellen. „Az eredmény ellenére szerintem nem voltunk gyengébbek az Arsenalnál. Futballistáim fáradtak voltak, így riválisunk játékosai a döntő pillanatokban jobban koncentráltak, s ez hozta meg nekik a sikert” – elemezte a fájó vereség okait Alberto Zaccheroni, az olaszok mestere. A milánóiaknak az utolsó körben csak akkor lenne elég egy döntetlen Kijevben, ha az Arsenal kikapna a Lokomotiv Moszkvától. Mivel a csoportban az első és a negyedik között mindössze két pont a különbség, így valamennyi gárdának csakis a győzelem jelent biztos továbbjutást.

Az AS Monaco az Eindhoven elleni 1:1-es döntetlennel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már bejutott a legjobb 16 közé. „Természetesen örülök a továbbjutásnak, de még hátra van az AEK Athén elleni idegenbeli mérkőzésünk, ahol szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget. Jobb lenne ugyanis, ha elkerülnénk a nagycsapatokat a nyolcaddöntőben” – mondta Didier Deschamps, a franciák vezetőedzője. „Gratulálok a játékosaimnak, hiszen egy nagyon erős csapat ellen harcolták ki ezt a döntetlent. A kiállítást követően is mi uraltuk a játékot, aminek meg is lett az eredménye” – értékelt a PSV Eindhoven mestere, Guus Hiddink.

A török kormányfő szerint az UEFA megjutalmazta a terrorizmust azzal, hogy az elmúlt hetekben elkövetett, s többtucat halálos áldozatot követelő isztambuli merényletek miatt a Besiktasnak és a Galatasaraynak semleges pályán kell lejátszania soron következő Bajnokok Ligája mérkőzését. Ezt Tayyip Erdogan tegnap jelentette ki, ekként reagálva az UEFA keddi döntésére. – Úgy beállítani Törökországot, mintha a terrorizmus központja lenne, nem más, mint a terrorizmus jutalmazása – fogalmazott Erdogan. – Tiltakozunk a határozat ellen, amellyel az UEFA igen komoly hibát vétett. Az már korábban eldőlt, hogy az elhalasztott Galatasaray-Juventus találkozót december 2-án rendezik meg, míg a Besiktas-Chelsea összecsapást változatlanul december 9-én kell lejátszani. (MTI,TASR)

Bocsánatot kért, de nem Mututól

Róma. Szinisa Mihajlovics, az SS Lazio labdarúgócsapatának szerb-montenegrói védője hivatalosan is elnézést kért fegyelmezetlenségéért – a Chelsea elleni hazai mérkőzésen leköpte az ellenfél csatárát, a román Adrian Mutut. „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek társaimtól, az edzőmtől, és vezetőktől, hogy ilyen helyzetbe hoztam a csapatot. Amit csináltam, csakis azért történt, mert felhergeltek – mondta Mihajlovics. Néhány évvel ezelőtt két mérkőzésre tiltották el egy hasonló esetért, akkor Patrick Vieirát (Arsenal) köpte le. A játékos akkor sem kért elnézést ellenfelétől, hiszen állítása szerint nem ő kezdte a balhét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?