Éjjel-nappal hajráznak

Athén. Mától már csak 100 nap van hátra az athéni olimpia augusztus 13-i nyitóünnepségéig, és a görög szervezők az egyre gyűlő elmaradások miatt már csak a csodában bizakodnak.

Athén. Mától már csak 100 nap van hátra az athéni olimpia augusztus 13-i nyitóünnepségéig, és a görög szervezők az egyre gyűlő elmaradások miatt már csak a csodában bizakodnak. A házigazdák a főváros minden építési területén éjjel-nappal, három műszakban próbálják a hajrában bepótolni az elvesztegetett időt, az 1997 óta tartó előkészületek első három évének tétlenségét. – Egyetlen percet sem hagyhatunk elveszni – hangoztatja folyamatosan Gianna Angelopulosz-Daszkalaki, a szervezőbizottság (ATHOC) elnöke, akinek munkatársai szerint már nem jutnak eszébe újabb közhelyek a súlyos helyzet szemléltetésére. Az áldatlan állapotokra utal az is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) története során először – biztosai révén – a helyszínen felügyeli a munkálatok finisét.

A rendezők töretlen optimizmusát azonban a hétfőn üzembe helyezett forgalomfigyelő rendszer mellett az is növeli, hogy az előrejelzések szerint az athéni polgárok 43 százaléka szabadságra megy augusztusban, így várhatóan elmarad a nyári közlekedési káosz. A kormány mindazonáltal nem engedélyezi a vakációt a szemétszállításban, egészségügyben, tömegközlekedésben, bankokban, postán és rendfenntartásban dolgozóknak. Azt viszont a helybéliek is elismerik, hogy kisebb csodára lenne szükség a metropoliszt a repülőtérrel összekötő új vasútvonal befejezéséhez: a szakasz felén még hiányoznak az elektromos vezetékek, noha az első szerelvénynek július elején már ott kellene végiggördülnie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?