Egysíkú svédek, nagyon fegyelmezett lettek

Budapest. Miközben a magyar labdarúgó-válogatott egy barátságos kiruccanás keretében az elmúlt hét végén igencsak „barátságos” eredményt (2:0-ás győzelmet) produkált Izlandon, a 2004-es portugál rendezésű Európa-bajnokság 4. selejtezőcsoportjában egymásnak feszültek a Gellei-legénység riválisai.

Budapest. Miközben a magyar labdarúgó-válogatott egy barátságos kiruccanás keretében az elmúlt hét végén igencsak „barátságos” eredményt (2:0-ás győzelmet) produkált Izlandon, a 2004-es portugál rendezésű Európa-bajnokság 4. selejtezőcsoportjában egymásnak feszültek a Gellei-legénység riválisai. San Marino Lengyelországot, Lettország Svédországot látta vendégül. Ahogy a sorsolás óta minden esetben, úgy Gellei Imre szövetségi kapitány segítői ezúttal is ott voltak az ellenfelek találkozóin.

TAJTI JÓZSEF: „Remek hangulatban egy láthatóan feldobott lett gárda fogadta a svédeket. A végig fegyelmezetten játszó hazai együttessel nem bírt a kreatív labdarúgók hiányában feltűnően egysíkú futballt játszó svéd válogatott. A lettek alaposan megszervezték a védekezésüket, amely olyannyira jól működött, hogy a vendégek tulajdonképpen igazi gólhelyzet nélkül fejezték be a meccset. Úgy hiszem, a lettek csaknem a maximumot hozták ki magukból, két csatáruk, Pahars és Verpakovskis nagyon gyors, remekül cselez és erőszakos. Megbízható pontja a gárdának a kapus Kolinko (Crystal Palace) és a középső védő, Stepanovs. Feltűnt, hogy a svédek fizikálisan és mentálisan jóval erősebbek voltak a házigazdáknál, az utolsó negyedórában beszorították a letteket, de helyzetig sem jutottak.”

HEGEDŰS GÁBOR: „A San Marino–Lengyelország meccsen a hazaiak beágyazták magukat a kapujuk előterébe, és kilenc emberrel védekeztek, úgy, hogy ez a kilenc szinte a felezvonalat sem lépte át. Majdnem minden esetben két védő jutott egy lengyel támadóra. Ha megszerezték a labdát, nem sokat törődtek támadásépítéssel, »el a kaputól!« jelszóval futballoztak. Amennyiben a kivágott labda megtalálta Andreas Selvát, az egy szem támadójukat, életbe lépett a második számú taktikájuk. A csatárnak, aki nagyon jól játszott, minél közelebb kellett férkőznie Kowalewski kapujához, és szabadrúgást kellett kiharcolnia, amiből aztán vagy kapura vagy az elé lehetett küldeni a labdát. Zbigniew Boniek tanítványai lefeküdtek az ellenfélnek, azaz sokat és feleslegesen járatták saját térfelükön a labdát, nem használták ki a széleket, nem vállalkoztak egy az egyben, pedig egyénileg sokkal jobbak voltak a vendéglátóknál, ez pedig roppant módon megnehezítette a dolgukat. A lengyelek csapata egységes, jó gárda, ellenünk biztosan másként fog játszani. San Marino? A széleken kell őket megfognunk! Minél hamarabb lőjük az első gólt, annál könnyebb dolgunk lesz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?