Sport

Egyre népszerűbb a floorball Galántán, új edzőközpont is épülhet

Galánta | A floorball hallatán sokan kisgyerekeknek szánt játékra gondolnak. Talán azért is, mert a jégkoronghoz hasonló elvek és szabályok szerint, műanyag ütővel és ugyancsak műanyag labdával játszott csapatsport. Svédországban például olyan népszerű a sportág, hogy Henrik Larsson, a Manchester United és a Barcelona egykori focisztárja a téli szünetben rendszeresen beszáll játszani. Szlovákiában 78 egyesület tevékenykedik, és közel nyolcezer aktív hódolója van a floorballnak.
Ábel Gábor

2021. február 25. 15:30

floorball
A galántai floorballklubban hat csapat 68 bejegyzett játékosa hódol a jégkoronghoz hasonló sportágnak (Drozd Tibor felvételei)

Galántán 2018-ban a klub a Szlovák Floorballszövetség hathatós támogatásával aktív szervezetté vált

„A hokizni nem tudó, de jégkorongozni vágyók ugyanúgy élvezetes játékba kapcsolódhatnak be. Nagyon fontos, hogy a floorballban a jéghokinál lényegesen kevesebb testi ütközés megengedett – tájékoztatott Drozd Tibor, a Footballandia Polgári Társulás és az FBK Galanta United elnöke. – 2019-ben már a szövetségi versenyekbe is beneveztünk, jelenleg hat csapatot tartunk nyilván. A női ifik, az idősebb diáklányok, a fiatalabb diáklányok és a fiatalabb diákfiúk, valamint a fiatalabb és az idősebb kezdők is gondosan megszervezett tornákon lépnek pályára. A versenyzés mellett fontosnak tartom, hogy családok közötti barátságok is kialakultak. A megnevezésünkben szereplő United az azonos gondolkozású, egyforma véleményű, érzelmileg összeforrott közösséget jelenti. Ez a szó azt is nyomatékosítja, hogy klubunkat megközelítően fele-fele arányban látogatják magyar és szlovák nemzetiségű 5-18 éves fiatalok.”

A koronavírus-járvány miatt pillanatnyilag csupán online edzéseket tartanak a hét valamennyi napján. A látogatottság meglepően magas, a 68 bejegyzett játékoson kívül 60 zumba fitneszedző és aerobikozó, valamint a szülők is bekapcsolódnak a gyakorlásba. Sőt, a térség más településeiről is jelentős érdeklődést tapasztalnak a sportolni vágyók részéről.

„Nemrég nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanis a galántai FBK United edzőközpontjának a felépítését tűztük ki célul. A projektek készen állnak, már csak a városi képviselő-testület jóváhagyására várunk. A sportbizottság és a polgármester már rábólintott a tervre, így reménykedünk, hogy májusban belevághatunk az építkezésbe. Az első szakaszban a pálya kialakításának fogunk neki, lerakjuk a műanyag padlózatot, majd helyére tesszük a palánkot és a kapukat. A második ciklusban aztán tető alá hozzuk az objektumot. A csarnok a Štefánik utcai alapiskola területén lesz, de természetesen a többi 3-3 alap- és középiskola, sőt a felnőttek is igénybe vehetik a létesítményt. Így színvonalasabb edzésekre lesz lehetőség, amelyek segíthetnek a jó eredmények elérésében is. És az sem elhanyagolható tény, hogy a játéktér alkalmas lesz egyéb sportok, mint a foci, a röplabda és a gimnasztika űzésére is. A létesítményt saját erőforrásból, 80 ezer euró ráfordításával hozzuk létre. Mindemellett az alapiskolának évente 846 eurót fizetünk használati díjként tízéves időtartamra” – ecsetelte az elképzeléseket Drozd Tibor.

floorball
 Galántán 2018-ban a klub a Szlovák Floorballszövetség hathatós támogatásával aktív szervezetté vált.
floorball
Megközelítőleg fele-fele arányban látogatják magyar és szlovák nemzetiségű 5-18 éves fiatalok az edzéseket.
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Adófelajánlás a hónap végéig

Adófelajánlás a hónap végéig

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

Andrej Babiš

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

online rendelés

Júliusban vége az adómentes online rendeléseknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.