Egyre nagyobb a nyomás Gyárfás Tamáson

Budapest |

<p>A szöuli olimpiai bajnok Szabó József és a sportállamtitkárság szerint is le kéne mondania Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszószövetség elnökének.</p>

A szövetségi vezetés leváltását célzó kezdeményezéssel Szabó József, Szöul olimpiai bajnoka is azonosul. „Hosszú Katinka reformprogramjának minden pontjával egyetértek. Húsz éve mondjuk, hogy változásra van szükség, ám eddig süket fülekre talált a kérésünk. Örülök annak is, hogy januárhoz képest már nincs egyedül Katinka, s a többi úszó is nyíltan vállalja: meg kell reformálni a magyar úszósportot – mondta a Borsnak Szabó József. – Sok botrány volt a magyar úszás körül, ám a vezetőségnek egyszer sem jutott eszébe, hogy lemondjon. Ennek egyszerű az oka, túl vastag a bőr a képükön. Akkor hozna jó döntést Gyárfás Tamás, ha lemondana.”

Az ügyben tegnap a sportállamtitkárság is megszólalt. Közleményében kritikus hangot ütött meg Gyárfásékkal szemben. „Hogy a kihívásoknak továbbra is magas szinten meg tudjunk felelni, magának a sportvezetésnek is meg kell változnia, fel kell vennie a tempót. A világklasszis sportolóink által kiadott nyilatkozat szerint ők azonnali változást akarnak, és az úszószövetségnek erre reagálnia szükséges, mert az eddig tett lépések már nem elégségesek” – áll a nyilatkozatban, amely szerint az érintetteknek két fontos szempontot kell figyelembe venniük az ellentétek rendezésekor: nem szabad, hogy veszélybe kerüljön a 2017-es budapesti vizes-világbajnokság sikeres lebonyolítása és a sportolók megfelelő felkészülése.

Csurka Gergely, a MÚSZ sajtófőnöke szerint már a két hét múlva kezdődő rövidpályás vb-ig el kell simítani az ellentéteket, amelyeknek Shane Tusup a fő okozója. „Lehet, hogy Shane úgy gondolja, az úszószövetség többet is áldozhatott volna Katinkára, sőt, inkább úgy mondanám: még ennél is többet. Ne feledjük, az egész botrány a budapesti világbajnokság kampányfilmjével kapcsolatosan robbant ki, amit Katinka először ingyen elvállalt, majd az utolsó pillanatban mégis pénzt kért érte. Erre Gyárfás azt mondta, ő ezt elvből nem támogatja” – szögezte le Csurka, hozzátéve, Gyárfás abban az esetben mond le, ha „olyan jelzést kap”. „Egyelőre senkitől sem jött ilyen jelzés, az ellenkezője viszont igen, pont az előző hetekben” – zárta mondandóját Csurka. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?