Egymillió különjutalom

Lassan a végéhez közelednek az alapszakasz küzdelmei a jégkorong ST Extraligában. A körmérkőzéses sorozatból már csak négy forduló van hátra, s utána március 1-jén elkezdődik a rájátszás.

A playoffba az első nyolc helyezett jut, s gyakorlatilag már ki is alakult a rájátszás mezőnye. A éllovas Zvolen, a Košice, a bajnok Slovan, a Trenčín, a Skalica, a Martin és a Poprad már biztos résztvevője a következő felvonásnak. A Žilina is karnyújtásnyira van a playofftól, ugyanis – az erőviszonyokat figyelembe véve – nem valószínű, hogy a Liptovský Mikuláš ledolgozná tízpontos hátrányát. A liptószentmiklósiak számára tehát – úgy tűnik – február végén befejeződnek a bajnoki küzdelmek, egy dolognak viszont örülhetnek, mégpedig annak, hogy jövőre is az élvonalban hokizhatnak.

Az újonc Spišská Nová Ves sorsa már korábban megpecsételődött. A sereghajtó iglóiak kezdettől fogva alárendelt szerepet játszottak, így nem számít különösebb meglepetésnek, hogy elbúcsúznak az Extraligától. A közelmúltban lemondott klubelnökük szerint, ha a szakosztály nem kap gyors anyagi támogatást, akkor a második vonalban is komoly gondjaik lesznek. Az év elején szétesett az iglói csapat, melyben jelenleg helyi fiatalok hokiznak, nekik köszönhető, hogy végül is befejezi az együttes a pontvadászatot.

A legjobb nyolc gárdának azért még van miért küzdenie az elkövetkező napokban, hiszen a rájátszásban (négy győztes meccsig tart a sorozat) a hetedik, sorsdöntő összecsapást annak az együttesnek az otthonában rendezik majd, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ér el. És, bizony, ez nem kis előnyt jelent.

Szinte biztos, hogy a hat ponttal vezető zólyomi gárda listavezetőként zárja az alapszakaszt, s talán ezért gyengélkedett Ernest Bokroš edző legénysége az elmúlt heti – három találkozóból álló – hokimaraton első felvonásán. Kedden ugyanis nem kis meglepetésre egygólos vereséget szenvedett az alsóházban tanyázó zsolnaiak otthonában. A Zvolen trénere főleg azért dühöngött, mert védencei ugyan csak egy gólt kaptak, viszont egyszer sem sikerült a hálóba találniuk. A folytatásban már elégedett lehetett, hiszen Kassán kiköszörülték a csorbát, jó iramú, élvezetes meccsen diadalmaskodtak (2:1). A liptószentmiklósiak elleni hazai mérkőzésen aztán megint könnyelműsködtek, s a vártnál jóval nehezebben nyertek (7:5). A Zvolen szakvezetése úgy döntött, hogy a csapat egymillió koronás különjutalmat kap, ha megnyeri a körmérk#zéses sorozatot...

A címvédő Slovan a Trenčín elleni rangadón aratott biztos győzelme (3:0) után a szerény képességű zsolnaiakat fogadta és csak az egyik pontot tudta megszerezni (4:4). Július Šupler edző bevallotta, jó adag szerencse kellett ahhoz, hogy kiharcolják a döntetlent.

Nem nyújtanak meggyőző teljesítményt a kassaiak: Turócszentmártonban döntetleneztek (2:2), majd a tévé kamerái előtt a listavezető Zvolent fogadták és a rövidebbet húzták (1:2). Vasárnap kora este aztán a Pozsonyban remeklő zsolnaiak otthonából hozták el a három pontot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?