Egymillió a kínai szurkolóknak

Tokió. Nem egész ötven óra múlva kezdődik Ázsiában a 17. labdarúgó-világbajnokság. A harminckét válogatott már napok óta a helyszínen tartózkodik, és izgatottan „hangol” a csoportküzdelmekre. Szinte mindegyik együttes háza táján történt egy s más...

A japán Szendai városában kétségkívül Francesco Totti a legnépszerűbb olasz labdarúgóČTK/AP-felvétel MORIENTES MEGSÉRÜLT

Sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie az edzést Fernando Morientesnek, a spanyol együttes csatárának. A Real Madrid támadója Fernando Hierróval ütközött az egymás elleni játék során, és jobb lábát fájlalva bicegett le a pályáról. „Nem hiszem, hogy súlyos az eset, de várjuk meg az első vizsgálatokat” – mondta Antonio Camacho szövetségi kapitány. A spanyolok vasárnap Szlovénia ellen mutatkoznak be.

BŐKEZŰ SZPONZOR

A dél-koreai Samsung elektronikai óriáscég egymillió dollárral támogatja a kínai szurkolók utazását. A jegyigénylések alapján mintegy 40 ezer kínai érkezésére számítanak a Koreai Köztársaságban. Az utazási segély mellett 10 ezer sapkát, pólót, valamint sporttáskát is szétosztanak a drukkerek között. A világbajnoki újonc Kína jövő kedden Costa Rica ellen mutatkozik be.

KELLEMES IDŐ LESZ

A meteorológusok kellemesen meleg, de borús időt jósolnak a labdarúgó-vb pénteki nyitómér-kőzésének idejére. Várhatóan 17–27 Celsius fok lesz a hőmérséklet, amikor a címvédő francia válogatott pályára lép Szöulban Szenegál ellen. Lehet, hogy a közép-európai idő szerint 13.30 órakor (a koreai fővárosban este fél 9-kor) kezdődő mérkőzésen egy kicsit csúszkálni fognak a játékosok, mert a hét második felére kisebb záporokat jeleznek a szakemberek. „Eső a vb vége felé is előfordulhat, mert idén kissé hamarabb érkezik meg a monszun” – mondta a dél-koreai meteorológiai intézet szóvivője.

ZIDANE JÁTSZANI AKAR

A francia csapat második világbajnoki csoportmérkőzésén, jövő csütörtökön Uruguay ellen már játszani szeretne Zinedine Zidane. A világklasszis irányító a Dél-Korea ellen 3:2-re megnyert vasárnapi előkészületi találkozón szenvedett combsérülést, és az első diagnózis szerint két összecsapást ki kell hagynia. „Bizakodó vagyok. Két-három napot pihenni fogok, szerencsére csak egy kis szakadásról van szó” – mondta a 29 éves középpályás. Ezt Jean-Marcel Ferret csapatorvos is megerősítette: „A sztárok általában gyorsan regenerálódnak, Zidane esetében a folyamat még gyorsabb. Az izom nem sérült, ezért remény van rá, hogy Uruguay ellen már pályára léphet.”

TOTTI EGÉSZSÉGES

Francesco Totti megnyugtatta az olasz szurkolókat, hogy június 3-ra, a válogatott első világbajnoki csoportmérkőzésére teljesen egészséges lesz. „Az erőnlétem közelít az ideálishoz – mondta a combsérüléséből felépült játékos. – Úgyhogy nem kell aggódni, százszázalékos erőállapotban leszek az Ecuador elleni összecsapáson.” Tottit különösebben nem foglalkoztatja, melyik poszton számít rá Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány. „Nincs igazán nagy különbség. Csatárként vagy a középpályán egyformán a gólszerzés, illetve az előkészítés a feladatom” – fogalmazott a 25 éves futballista.

CANIGGIA NEM JÁTSZHAT

Claudio Caniggia térdsérülése még nem jött rendbe, ezért az argentin válogatott csatára nem léphet pályára vasárnap az első vb-csoportmérkőzésen Nigéria ellen. „Még egy kis időre szükségem van, hogy teljesen egészséges legyek – mondta a Glasgow Rangers 35 éves támadója, aki a skót kupadöntőben sérült meg. – Egyelőre nagyon érzékeny a lábam, nem tudok teljes erőbedobással futni, és nem akarok kockáztatni.” Az argentinok kedden két felkészülési mérkőzést is vívtak, de egyetlen gólt sem szereztek. A japán élvonalban szereplő Tokio ellen 0:0 volt az eredmény, majd egy, jórészt a tartalékokból álló csapat – amelyben azonban „vendégként” Batistuta is helyet kapott – 1:0-ás vereséget szenvedett a Vegalta Szendal gárdájától. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?