Egykapuzott a Barca, de gólra nem volt képes

Barcelona |

<p>A spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombat éjszakába nyúló mérkőzésén gyakorlatilag egykapura játszott a címvédő FC Barcelona a Sevillával szemben, de meddőnek bizonyult a mezőnyfölénye, mert bevenni egyszer sem tudta a vendégek kapuját.</p>

Ezúttal a világ legjobb klubcsapatának számító katalán alakulat szokásával ellentétben összes lehetőségét elpuskázta, még a hosszabbítás hajrájában, a 95. percben kapott 11-est is, amelyet a különben rendkívül biztos ítélet-végrehajtó Lionel Messi hibázott el. Az argentin kiválóság lövését a mindvégig pazarul védő Sevilla-kapus, Javi Varas - a mérkőzés legjobbja - gyors vetődéssel, bravúrral hárította, miután már korábban is vagy fél tucat alkalommal avatkozott közbe egészen parádésan. A Camp Nou Stadion 83 ezer nézője előtt Iturralde González játékvezető összesen nyolc sárga lapot mutatott fel, illetve a büntető megítélését követő purparléban vezérszerepet vitt két vendégfutballistát, Frederic Kanoutét és Fernando Navast kiállította.
Apró öröme a hazaiaknál legfeljebb a kapus Victor Valdésnek lehet, amiért egyéni rekordként immár 607 perce - sorozatban hetedik fellépésén - maradt érintetlen a hálója.
"Természetesen mindig jobb győzni, mint döntetlenre végezni, de mit lehet tenni, ha egyszer ezúttal semmi sem sikerült, hiába uraltuk a játékot - mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a Barca mestere. - Huszonkétszer lőttünk kapura, mindent megpróbáltunk, mégse nyertünk, így nincs más, mint gratulálni a Sevillának."

Primera División, 9. forduló, szombati mérkőzések:
FC Barcelona-Sevilla 0-0
------------------------

Málaga-Real Madrid 0-4 (0-4)
----------------------------
gól: Higuaín (11.), C. Ronaldo (24., 28., 38.)

Racing Santander-Espanyol 0-1 (0-0)
-----------------------------------
g: Garcia (59.) 

Sporting Gijón-Granada 2-0 (2-0)
---------------------------------
g: Barral (6.), Castro (42.) 

vasárnap:
Real Betis-Rayo Vallecano 12 ó   
Real Sociedad-Getafe 16   
Atlético Madrid-Real Mallorca 18   
Osasuna-Real Zaragoza 18   
Valencia-Athletic Bilbao 20   
Villarreal-Levante 22

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?