Egyed lesz a zászlóvivő

Az eddig első tartalékhelyre rangsorolt Stréhli Ildikó, Kürti Éva bobkettős részvételére is lehetőség nyílik a február 8-24. közötti téli olimpián Salt Lake Cityben, ezzel az indulási jogot szerző magyar sportolók száma 22-re emelkedett.

Az eddig első tartalékhelyre rangsorolt Stréhli Ildikó, Kürti Éva bobkettős részvételére is lehetőség nyílik a február 8-24. közötti téli olimpián Salt Lake Cityben, ezzel az indulási jogot szerző magyar sportolók száma 22-re emelkedett. A Nemzetközi Bob Szövetség (FIBT) hivatalosan közölte: a kvalifikációs erőpróbákon jól szereplő két női kettesbobcsapat közül a Kanadai Olimpiai Bizottság csak az egyiket nevezi be a játékokra, így „szabadult fel” egy hely a mezőnyben. A hét sportágban most így alakul a magyar csapat összeállítása: alpesi sí 2, biatlon 3, bob 7, északisí 2, gyorskorcsolya 2, műkorcsolya 1, rövidpályás gyorskorcsolya 5 olimpikon. A végleges, hivatalos névsort január 25-iki ülésén hagyja jóvá a MOB elnöksége. Tegnap eldőlt, hogy Egyed Krisztina gyorskorcsolyázó lesz a magyar csapat zászlóvivője. A kiváló versenyző negyedik alkalommal szerepel a játékokon. A küldöttség nagyobb része február 3-án, kora reggel kel útra, és Amszterdam, valamint Minneapolis érintésével aznap meg is érkezik Utah állam fővárosába. Nyilvánosságra hozták az ötkarikás játékok költségvetését. A legtöbb pénzt, 242 567 millió dollárt a versenyek helyszíneinek építésére, illetve rekonstrukciójára költötték a rendezők. A tételes „elszámolás” szerint a résztvevőknek otthont adó falu 38 155 millióba, a dekoráció 17 631, a megnyitó és záróünnepség pedig összesen 37 653 millióba kerül. A versenyek lebonyolítása 32.797 milliót emészt fel. A pénzügyi hátteret kormányzati támogatásból, szponzori bevételekből és a jegyeladásokból biztosítják a házigazdák.A 2000-es sydneyi olimpiához hasonlóan a februári téli játékok nyitóünnepségén is együtt vonul fel az észak- és dél-koreai küldöttség. Eddig azonban egyetlen sportoló sem kvalifikálta magát a kommunista irányítás alatt álló népi demokratikus köztársaságból. – Észak-Koreát csak egy kis csapat képviseli majd. Ha versenyzőik közvetlenül nem is harcolják ki a részvételt Salt Lake City-ben, néhányan szabadkártyával valószínűleg elindulhatnak majd mondta Kim Un Jong, a déliek olimpiai bizottságának elnöke. Másfél éve Sydneyben a két ország delegációja először vonult fel együtt, de a küzdelmek során már külön szerepeltek.Szűkös anyagi lehetőségei miatt az Ausztrál Olimpiai Bizottság (AOC) nem köt biztosítást a Salt Lake City-i téli olimpián induló sportolókra és az őket kísérő vezetőkre. – Ha valaki utazik, maga dönt arról, hogy köt-e biztosítást vagy kockáztat – nyilatkozott John Coates, a szervezet elnöke. – Határozatunkat közöltük a küldöttség tagjaival, mostantól kezdve rájuk van bízva, hogy mit tesznek. Az AOC áprilisban 10 ezer dolláros ajánlatot kapott az egyik helyi biztosítótól, amely azonban a szeptember 11-i, Egyesült Államokat ért terrortámadások után újabb 45 ezret követelt. A csapat utaztatása összesen 850 ezerbe kerül, s az áremeléssel járó terheket már nem tudta vállalni a bizottság, amely így kénytelen volt lemondani a szerződésről. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?