Egy vendéggól Zselízen

Zselíz. Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának járási rangadójára. Pedig a sereghajtó zselíziek és a szebb napokat megélt s a táblázaton második lévaiak csaptak össze. Egyetlen gólocska döntött a vendégek javára.

Zselíz. Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának járási rangadójára. Pedig a sereghajtó zselíziek és a szebb napokat megélt s a táblázaton második lévaiak csaptak össze. Egyetlen gólocska döntött a vendégek javára. Szurkolóikból több volt a lelátón, de a hangos buzdítás hiányzott.

Három lévai hiányzó is akadt: a rutinos csapatkapitány, Branislav Turčan betegség, Marek Fogad pedig öt sárgája miatt pihent. Marek Kalman hét közben a hontfüzesgyarmatiakhoz igazolt. A szép számú nézősereg csalódottan ment haza, járási bajnokságra emlékeztető labdázgatást látott. A zselíziek számításait keresztül- húzta Mário Herceg korai sérülése (9. perc). Kiválásával megváltozott a hazaiak hadrendje. Grundfocihoz hasonló játékelemeket alkalmaztak a csapatok. A 19. percben Matúš Predajniansky beívelése a szó szoros értelmében fejen találta Marek Horniakot, és a lévai labdarúgó megszerezte a bajnoki egyetlen gólját. Szünetig Ján Vargának és Predajnianskýnak voltak gólszerzési lehetőségei, ám kimaradtak. „Helyzeteinket értékesíteni kellett volna, és nem vált volna drámaivá a meccs vége” – vélekedett később Ján Maslen lévai edző. Ugyanebben a játékrészben a másik oldalon Vavrík Erik puskázott el két lehetőséget. Fordulás után némileg élénkült a játék, ám Michal Kolčárnak, a vendégek kapusának a mérkőzés során csak a 69. percben kellett első ízben védenie, amikor a zselíziek kedvence, Páchnik Dean tüzelt kapura. Megpróbált gólt szerezni a hazai Peter Kokoška és Rotík Tibor is, s említést érdemel a csereként beállt lévai Gyurcsek Gábor óriási ziccere. A végig sportszerű találkozó véghajráját kakaskodásával elrontotta Predajniansky, aki a kiállítás sorsára jutott. Bár a hazaiak közel álltak az egyenlítéshez, az ellenfél előnye a lefújásig megmaradt. „Csak ismételni tudom lévai kollégám szavait: a meccset gólokra játsszák” – tette hozzá a történtekhez Štuller István zselízi edző. Érdekesség, hogy a zselíziek eddigi egyetlenegy pontjukat épp a lévaiak ellen szerezték az őszi idényben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?