Sport

Egy percen múlt a rimaszombati győzelem

Rimaszombat | Közel járt első győzelme megszerzéséhez a rimaszombati futballcsapat a közép-szlovákiai III. ligában, de a Rakytovce elleni találkozón egy perccel a lefújás előtt kapták az egyenlítő gólt, így meg kellett elégedniük a 2:2-es döntetlennel.
Bőd Titanilla

2019. augusztus 22. 17:00

A rimaszombatiak első pontjukat szerezték a bajnokságban (Illusztrációs felvétel: Shutterstock)

A rimaszombati kezdőcsapatban ott volt a vezetőedző Tomáš Boháčik is, aki Andrej Kamendyvel, az U14-es együttes edzőjével játszott együtt a védelem tengelyében. A hazaiak jól kezdtek, már a 4. percben vezetést szereztek Šulek góljával, és ezután is irányították a játékot. A félidő utolsó negyedórájára feljavult az újonc Rakytovce, és nem sokkal a szünet előtt Gašpar fejjel egyenlített, miután a hazaiak fiatal kapusa nem ideálisan számította ki a labda ívét. 

A szünet után viszont jóvátette a hibáját, kirúgásból indított egy ellentámadást, és az ukrán Papariha révén ismét vezettek a hazaiak. Növelhették is volna az előnyüket, de a helyzetek kimaradtak, a vendégek kapusa többször nagyot védett, a 89. percben pedig a Rakytovce szögleténél ismét Gašpar érkezett, és újra a hálóba fejelt.

„Szerencsétlen meccs volt ez számunkra – mondta lapunknak Tomáš Boháčik, aki a 82. percben cserélte le magát. – Lehet, hogy ez hiba volt, talán fent kellett volna maradnom a pályán a végjátékra, pont a pontrúgások, fejesek miatt, de már homályosan láttam. Negyvenévesen nem vicc ilyen hőségben focizni.”

A meleget Jozef Šulek is rosszul viselte, a szünetben élesztgetni kellett az öltözőben. „Le a kalappal előtte, temetésről érkezett, mégis vállalta a játékot. Az első félidő vége felé azért is volt olyan kaotikus a játékunk, mert már kezdte rosszul érezni magát, szédelgett a pályán” – magyarázta Boháčik, aki szerint csapata három pontot érdemelt volna. „Nem akarok már kifogásokat keresni, de az ellenfél kétszer járt a kapunk előtt, és két szöglet után két gólt szerzett. Persze nekünk is ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, győznünk kellett volna. Szerintem Čadcán és a Liptovský Hrádok ellen is mi voltunk a jobbak, de kilenc pont helyett csak egy pontunk van.”

A rimaszombatiaknak ez az első pontjuk az idei bajnokságban, és ezzel sikerült elmozdulniuk az utolsó helyről. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?