Egy lövés és más semmi

Zalaegerszeg. A Várhidi-éra eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta a futballválogatott. Magyarország 1:0-ra kikapott a világranglista 81. helyén álló szlovén csapattól.

uhász Roland csapatkapitányként lépett pályára Zalaegerszegen(Reuters-felvételZalaegerszegen a negyedik szlovén–magyar meccs (az eddigi eredmények magyar szempontból: 0:1, 2:1, 1:2) baljós előjelekkel indult a magyar válogatott számára: Gera Zoltán kislánya születése miatt hiányzott, de sérülés miatt Dzsudzsák, Hajnal és Halmosi sem állt Várhidi Péter rendelkezésére.

A mérkőzés hasonló hangulatban folytatódott. A negyedik percben Priskin Tamás talpalta mellbe Marko Sulert, egy perccel később pedig Vass Ádám kapott egy pofont az egyik szlovén középpályástól. Ami ezután következett, az már a szurkolók számára okozott kínszenvedést. Az első negyvenöt percben mindössze egy kapura lövési kísérletet láthattak a drukkerek: Valter Birsa lövése pattogott el bágyadtan Fülöp Márton kapuja előtt.

Várhidi Péter magyar szövetségi kapitány az első félidő végén egy védekező középpályást (Zsidai László) egy támadó középpályásra (Tisza Tibor) cserélt, a szünetben pedig átállt a kétcsatáros játékra (Buzsáky helyett Ferenczi érkezett). De a helyzet csak romlott, miután a Várhidi-bébik óvodás gólt kaptak a második félidő elején. Tisza szörnyen indított, Vass Tőzsérre várt, Tőzsér Vassra, a szlovének pedig egy klasszikus kontra végén üres kapus gólt rúgtak, Zlogar-Novakovic-Sisic volt a labda útja.

A hátralévő időben a zalai közönség némán tűrte a szenvedést, csak néha hallatszott egy-egy dudaszó, „ébresztő” vagy „har?coljatok”. Aztán a nyolcvanadik percben gúnyos taps és nevetés következett: Ferenczi István tizenöt méterről kapura lőtt, de a labda éppen csak elvánszorgott Handanovic kapujáig. Ez volt a magyar válogatott első és utolsó kapura lövése Szlovénia ellen. (t-ktn)

Magyarország–Szlovénia 0:1 (0:0)

Góllövő: Sisic (59.). Játékvezető: Messner (osztrák), 6000 néző. Sárga lap: Brecko. MAGYARORSZÁG: Fülöp–Szélesi, Tímár, Juhász, Vanczák–Vass (81. Csizmadia), Tőzsér (74. Vadócz), Huszti, Buzsáky (46. Ferenczi), Zsidai (38. Tisza)–Priskin (63. Orosz). SZLOVÉNIA: Handanovic–Brecko (71. Ilic), Jokic, Morec, Suler–Kirm (89. Matic), Stevanovic, Sisic, Zlogar–Novakovic (77. Dedic), Birsan (53. Jukan).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?