Egervári Sándor: „Egy korszak lezárult”

Még három mérkőzés, és lezárul egy korszak Egervári Sándor és a Dunaferr életében.

Még három mérkőzés, és lezárul egy korszak Egervári Sándor és a Dunaferr életében. A történet három évvel ezelőtt, 1999 nyarán kezdődött, akkor, amikor a dunaújvárosi klub vezetői úgy döntöttek, hogy arra a szakemberre bízzák a szakmai munka irányítását, aki akkori csapatával, az MTK Hungáriával tizenkilenc pont előnnyel nyert bajnokságot, ám valószínűleg maguk sem hitték – talán csak titkon remélték, hogy a labdarúgók sikert sikerre halmoznak majd az elkövetkezendő időszakban. Az első bajnoki év minden képzeletet felülmúlt, hiszen az együttes ugyan vereséget szenvedett a nyitófordulóban, ám végül tizenhat pont előnnyel utasította maga mögé az MTK-t. Aztán jöttek az emlékezetes mérkőzések a nemzetközi kupákban, a Hajduk Split, a Rosenborg és a Feyenoord ellen, s egy ország szurkolt a BL-be jutást kis híján kiharcoló gárdának. Tavaly a csapat az utolsó fordulóig harcban volt az újabb bajnoki címért, végül ezüstérmes lett, a jelenleg is zajló bajnokságban pedig szinte bizonyosan a negyedik helyen végez.

Az eredmények önmagukért beszélnek, Dunaújvárosban van mire büszkének lenni. Hogy lesz-e hasonló folytatás, azt nehéz lenne megjósolni, egy azonban biztos: a júliusban rajtoló bajnokságban már nem Egervári Sándor ül az újvárosiak kispadján.

A mesteredző tegnap délelőtt ugyanúgy, mint máskor, bement a csapat öltözőjébe, elmondta, mi vár a futballistákra az edzésen, beszélt a hétvégi, Zalaegerszeg elleni találkozóról, majd bejelentette a játékosoknak, nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését.

„Abban maradtam a klub vezetőivel, hogy a hét közepéig eldöntöm, maradok-e Dunaújvárosban, vagy pedig távozom” – mondta a bejelentést követően Egervári Sándor. – Tartottam magam az előzetesen megbeszéltekhez, és előbb a futballistákkal, majd délben a klub irányítóival is közöltem, hogy a nagyszerűen sikerült három év ellenére a távozás mellett döntöttem. Tagadhatatlan, nem volt könnyű elhatározás, ám nehéz olyan döntést hozni, amely mindenki tetszését elnyeri. Az az őszinte kapcsolat, amely jellemezte a közös munkánkat erre a bejelentésre ösztönzött még akkor is, ha az ajánlataim ellenére sem tudom, hol folytatom az edzői pályafutásomat. Csak a szépre akarok emlékezni, és szeretném, ha a hátralévő három fordulóban is olyan becsületes teljesítményt nyújtana a csapat, mint amely jellemezte ezt a közösséget az elmúlt három évben.“

A szakember tehát egyelőre nem nyilatkozik a jövőről, ám annyit azért elárult: olyan együttes hívására mond majd igent, amelynél a dobogóra kerülés lesz a cél, és ahol rendezett körülmények találhatók. A zuhanyhíradó szerint ez a csapat lehet az Újpest, avagy akár az MTK is... A klub részéről Gróf András ügyvezető elmondta, remélték, hogy a szakember folytatja a Dunaújvárosban három éve megkezdett munkát, éppen ezért Egervári Sándor bejelentéséig nem tárgyaltak más trénerrel. Most már temészetesen az az időszak jön, amikor felveszik a kapcsolatot a szóba jöhető jelöltekkel, ám nevek egye-lőre nincsenek.

Ugyancsak kérdéses, hogy a lejáró szerződésű labdarúgók közül ki marad a Dunaferrnél. Egy biztos, valamennyi futballista megkapta a szerződés tervezetét, és még senki sem jelentette ki egyértelműen, hogy távozna. Annyit azért talán érdemes megjegyezni, hogy a csapat talán két legkapósabb játékosa, Rósa Henrik és Tököli Attila iránt hazulról és külföldről is nagy az érdeklődés. A spanyol Malaga továbbra is a kérők között szerepel, míg a középpályás futballja osztrák élcsapatok és az Újpest érdeklődését is felkeltette. A gólkirályjelöltet valamennyi honi csapat szívesen látná, de két bundesligás együttes, köztük a Várszegi Gábor által irányított Eintracht Frankfurt is az érdeklődők között van. A következő információt még nem erősítették meg, de a holland bajnokságban nagyszerűen szereplő NAC Bredában a magyar futballisták, Babos Gábor, Fehér Csaba és Pető Tamás jól játszik, ezért nem lenne nagy meglepetés, ha az edzőjük, Henk ten Cate által is favorizált Tököli is a gárdához kerülne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?