Edzőváltás az MTK-nál

Budapest. A Haladástól elszenvedett 3:0-ás vereségét követően lemondott posztjáról Bognár György, az MTK labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klubvezetés elfogadta az egykori kitűnő középpályás kérését, majd a bajnokság végéig Popovics Sándort bízta meg a szakmai munka irányításával.

Budapest. A Haladástól elszenvedett 3:0-ás vereségét követően lemondott posztjáról Bognár György, az MTK labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klubvezetés elfogadta az egykori kitűnő középpályás kérését, majd a bajnokság végéig Popovics Sándort bízta meg a szakmai munka irányításával.

Bognár György, az MTK szakmai igazgatója, az első csapat vezetőedzője kedden délután kérte a szakvezetést, hogy mentsék fel az edzői teendők ellátása alól. A távozó szakvezető azzal indokolta lépését, hogy már nem tudta úgy motiválni a játékosokat, ahogyan az őszi szezonban. Bognár György szakmai igazgatóként továbbra is a klub alkalmazásában marad, és ebben a minőségében a teljes szakmai munka felügyelete lesz jövő-beni feladata. Az edzői tevékenységet az idény végéig Popovics Sándor látja el. A holland NAC Breda szakmai stábjának tagja klubja engedélyével már egy hete a Hungária körúton tartózkodik.

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója a következőképpen kommentálta a döntést: „Gyuri kérte felmentését, mi azt javasoltuk, hogy folytassák együtt a munkát Popovics Sándorral. Gyuri azt kérte, ilyen formában ne kelljen belefolynia az együtes szakmai munkájába, ugyanakkor ő marad továbbra is a szakmai igazgató.“

„Csalódott vagyok, hogy nem jöttek az eredmények, ez a helyzet egy folyamat következménye. Hat mérkő-zés van hátra, olyan nagy baj nincsen, viszont úgy érzem, új impulzusok kellenek a csapat felrázásához“ – nyilatkozta Bognár György.

„A hátralévő hat mérkőzésen az a cél, hogy a csapat a tudásának megfelelően teljesítsen. Bár még hároméves szerződés köt a NAC Breda együtteséhez, erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy elvállaljam ezt a feladatot. Fontos a realitások talaján maradni: a játékosállomány jó, de azzal mindenki tisztában van a klubnál, hogy az őszi jó teljesítményhez nagy szükség volt a szerencsére is“ – mondta Popovics Sándor.A szakember neve nem ismeretlen az MTK-szurkolói előtt, hiszen fél évig már edzette a kék-fehér csapatot. Igaz, az az időszak nem tartozik a Hungária körúti csapat legszebb évei közé: az 1993/94-es szezonban ugyanis éppen Popoviccsal estek ki az élvonalból. Majd Henk ten Cate edzősködése idején Pölöskei Gáborral együtt pályaedzőként tevékenykedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?