Eb-felkészülés: félgőzzel nyerték a bécsújhelyi meccset a szlovákok (FOTÓK)

svk

A szlovák labdarúgó-válogatott 4:0-s győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen San Marino ellen. 

Francesco Calzona megkeverte a lapokat és Dúbravkát, Lobotkát, Dudát is csak a cserepadra nevezte. A szlovákok kezdőjében ugyanakkor ott volt a debütáló Tomáš Rigo és a doborgazi Bénes László is. San Marino kezdőjében három Serie C-s játékos számított a legmagasabban jegyzett focistának: a kapus Colombo, a jobbhátvéd Fabbri és a csatár Nanni, ami egyben azt is jelentette, hogy a miniállam csapatát kizárólag amatőr és félprofi labdarúgók alkották.

A mérkőzés a papírformának megfelelően szlovák fölénnyel kezdődött, a 8. percben pedig Bénes László szabadrúgása után az újonc Rigo közelről a hálóba pofozta a labdát. Pillanatokkal később Suslov is kilőtte laposan a hosszú sarkot, majd a mérkőzés ellaposodott, de hasonló pozícióból a 36. percben Haraslín osztálykülönbségűre növelte az előnyt. A szlovákok egykapuztak, kapufát is szereztek, és tulajdonképpen egy edzőmeccset játszottak a miniállam ellen. A kevés nézőnek köszönhetően sokkal több pályán hallott információ jutott el a nézőkhöz, mint egy telt házas meccsen: például, hogy Calzona minden második szava a „László” volt, a magyarul tudókat pedig az szórakoztatta különösen, amikor az olasz tréner azt ordította újonc játékosának, hogy „Hej, Rigo”.

Galéria

Szünet után Obert és Sauer pályára lépésével tovább fiatalodott a szlovák válogatott, amely továbbra sem engedte helyzethez ellenfelét, az 58. percben pedig tovább növelte előnyét: egy visszagurított labdát Strelec vágott könyörtelenül a hálóba.

A mérkőzés ismét ellaposodott, és bár a szlovákok gyakorlatilag a meccs minden egyes másodpercét az ellenfél térfelén töltöttek, nem igazán erőltették a helyzetek kidolgozását. „Donna mia" - fogta a fejét Calzona pár szituáció láttán. Az olasz tréner összességében azonban elégedett lehetett: csapata kapott gól nélkül hozta le a meccset és nem sérült meg egyetlen játékosa sem.

Bénesék legközelebb vasárnap, Nagyszombatban lépnek pályára Wales ellen.

Jegyzőkönyv

Szlovákia–San Marino 4:0 (3:0)

Gólszerzők: Rigo (8.), Suslov (10.), Haraslín (36.), Strelec (58.)

Sárga lap: Contadini, Palazzi (San Marino)

Játékvezető: Weinberger (osztrák), 452 néző

SZLOVÁKIA: Rodák–Pekarík (46. Obert), Gyömbér (77. Ďuriš), Škriniar, De Marco–Rigo (68. Hollý), Hrošovský, Bénes–Suslov (59. Tupta), Strelec (59. Polievka), Haraslín (46. Sauer)

SAN MARINO: Colombo–Fabbri (25. D´Addario), Cevoli, Rossi, Tosi (84. Vitaioli)–A. Golinucci (62. Battistini), E. Golinucci (62. Mularoni)–Berardi (62. Gasperoni), Contadini, Sensoli–Nanni (84. Palazzi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?