Duplázásra készülnek

Pozsony. Ma a Teplice–Sparta mérkőzéssel (14.25 – élőben közvetíti a Nova Televízió) elkezdődik a cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye, a többi találkozót (Žižkov–Blšany, St. Město–Jablonec, Ostrava–Zlín, Č. Budějovice–Bohemians, Slavia–Hradec, Brno–Příbram, Liberec–Olomouc) vasárnap játsszák.

Pozsony. Ma a Teplice–Sparta mérkőzéssel (14.25 – élőben közvetíti a Nova Televízió) elkezdődik a cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye, a többi találkozót (Žižkov–Blšany, St. Město–Jablonec, Ostrava–Zlín, Č. Budějovice–Bohemians, Slavia–Hradec, Brno–Příbram, Liberec–Olomouc) vasárnap játsszák. A szakemberek egy része azon a véleményen van, hogy akár már most bajnokká avathatnák az éllovas Spartát. Pedig csak négy ponttal vezet régi nagy riválisa, a Slavia előtt...

Jiří Kotrba vezetőedző kijelentette: „Sikeresen befejeződött a csapatépítés és az új korszak bajnoki címmel kezdődik, s remélem, a kupát is mi nyerjük!” Igencsak megváltozott a Sparta kerete, a játékoseladás 180 millió koronát hozott a konyhára, az igazolásokra pedig „csak” 45 milliót költött a legnépszerűbb cseh futballklub.

A csapatkapitány, Jiří Novotný a minap Oroszországba, Kazanyba igazolt, ahol havonta állítólag kétmillió koronának megfelelő dollárt keres majd. Úgy tűnik, a fiatal Michal Špit kapus is távozik, iránta a Szpartak Moszkva érdeklődik. A cseh ligában Karel Poborskýnak, a Sparta újdonsült csapatkapitányának a fizetése a legmagasabb, havonta egymillió koronát vághat zsebre! Vlastimil Košťál klubelnök igencsak derűlátóan nyilatkozott: „Az csak természetes, hogy duplázásra készülünk, már most a Bajnokok Ligájára gondolunk...”

A harmadik helyen tanyázó Teplice rendelkezik a legöregebb együttessel, játékosai átlagban négy évvel idősebbek a többieknél. Összesen 46 idegenlégiós – köztük 39 szlovák – futballozik a cseh ligában. Hét külföldi labdarúgóval rendelkezik a címvédő Liberec, viszont a Blšany, a Hradec, a Slavia és a Teplice keretében csupán egy idegenlégiós található.

Az egyes csapatokban a következő szlovákiai futballisták játszanak – LIBEREC (6): Jozef Valachovič, Samuel Slovák, Ivan Hodúr, Juraj Ančic, Filip Hološko, Miloš Brezinský; ŽIŽKOV (4): Maroš Klimpl, Tomáš Oravec, Marián Dirnbach, Peter Krutý; STARÉ MĚSTO (4): Rastislav Kostka, Marek Seman, Tomáš Gerich, Horváth Csaba; JABLONEC (4): Tomáš Lovásik, Gejza Pulen, Adrián Guľa, Vladimír Majsniar; ČESKÉ BUDĚJOVICE (4): Miroslav Seman, Martin Konečný, Jaroslav Chlebek, Vladimír Pončák; SPARTA (3): Rastislav Michalík, Martin Petráš, Vladimír Labant; BRNO (3): Tomáš Belic, Peter Brezovan, Miloš Krško; SLAVIA (2): Matúš Kozáčik, Matej Krajčík; BOHEMIANS (2): Karol Kisel, Peter Holec; ZLĺN (2): Branislav Rzeszoto, Peter Babnič; TEPLICE (1): Vladimír Leitner; HRADEC (1): Miroslav Poliaček; OLOMOUC (1): Ľubomír Reiter; PŘĺBRAM (1): Róbert Novák; BLŠANY (1): Miroslav Tóth. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?