Dúbravka reméli, hogy a Newcastle-nál marad

Martin Dúbravka

Martin Dúbravka januárban a prágai Spartától féléves vendégjátékra a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedhez került. A 29 éves futballkapus remekül helytállt, a 12 angol bajnoki mérkőzése közül négyen nem kapott gólt. Várhatóan a napokban eldől, hogy marad-e a Szarkáknál. A kilencszeres válogatott hálóőrrel Szencen beszélgettünk.

Kiválóan teljesített a Premier League-ben, mikorra várható, hogy eldől, marad-e a Newcastle-nál?

Igyekeztem jó teljesítményt nyújtani, örülök, hogy megálltam a helyem a világ egyik legerősebb bajnokságában. Remélem, a héten kiderül, hogy a sikeres kölcsönjáték letelte után szerződést kapok-e. Nem vagyok csalódott az ügy elhúzódása miatt, minden attól függ, hogy Rafael Benítez vezetőedző marad-e a klubnál. A spanyol mester javaslatára kerültem a Szarkákhoz, aki maximálisan bízott bennem. Napi kapcsolatban vagyok az ügynökömmel, bízom benne, hogy hamarosan kedvező híreket kapok tőle.

Úgy hírlik, a Newcastle mellett több angol klub is szívesen látná.

Egyelőre nem foglalkozom a többi ajánlattal, számomra elsődleges az, miként dönt a Szarkák vezérkara. A januári kölcsönszerződésemben volt egy kitétel, amely alapján opciós joga van a Newcastle-nek.

Több mint két hete véget ért az angol bajnokság, mivel töltötte az időt?

Sajnos pihenésre nem tudtam időt szakítani. Előbb Prágában voltam, ahol néhány fontos dolgot el kellett intéznem, majd hazajöttem Szlovákiába, de itt is minden olyan hektikusan alakult. Ráadásul két válogatott mérkőzés következik, így edzésben maradtam, hogy felkészülten csatlakozzam a nemzeti csapathoz.

Érdekes

Martin Dúbravka

Született: 1989. január 15-én, Zsolnán

Magassága: 187 cm

Posztja: kapus

Klubjai: MŠK Žilina (2008–2013): 98 meccs; Esbjerg (2014–2016): 66; Slovan Liberec (2016– 2017): 28; Sparta Praha (2017): 11; Newcastle United (2018): 12

Válogatott meccsek: 9

Mit szól a Bajnokok Ligája döntőjében a Loris Karius által elkövetett szarvashibákhoz?

Sajnáltam a Liverpool német kapusát, hogy éppen a fináléban kétszer is óriásit bakizott. Az egymás elleni bajnoki után beszélgettem vele, kedvező benyomást tett rám. Úgy gondolom, kezdettől fogva nehéz a dolga a Poolnál, mert sokan lebecsülik, ennek ellenére első számú kapus lett. Szerintem a döntő után túl kemény bírálatokat kapott, remélem, idővel túlteszi magát a kudarcon, és 24 évesen nem ér véget a pályafutása. Mindenképpen túl kegyetlen számára, hogy éppen a kijevi fináléban fogott ki ennyire rossz napot. Karrierem során nekem is voltak gyengébb meccseim, eltartott egy ideig, míg a hibákat feldolgoztam.

Mit vár a Hollandia és a Marokkó elleni felkészülési mérkőzésektől?

Két nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Tisztában vagyok azzal, hogy a hollandok milyen jelentős játékerőt képviselnek, annak ellenére, hogy ők sem jutottak ki a világbajnokságra. Ronald Koeman személyében új szövetségi kapitányuk van, aki több fiatal tehetségnek is lehetőséget ad. Intő jel számunkra, hogy a tulipánosok márciusban idegenben 3:0-ra legyőzték az Európa-bajnok Portugáliát. Látványos támadófocit játszanak, nagy kihívás számunkra, hogy mi is megmutassuk, hogy felvesszük velük a versenyt. Szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak. Jövő szerdán Genfben Marokkóval találkozunk, amely a világbajnoki felkészülés egyik főpróbájának tartja a meccset. Kevésszer futballozunk afrikai ellenféllel, remélem, sikeresek leszünk.

Ján Kozák jelezte, hogy mind a három kapusnak lehetőséget ad. Nem zavarja ez önt?

Egyáltalán nem. Teljesen érthető, hogy a szövetségi kapitány a szeptemberi Nemzetek Ligája rajtja előtt kipróbálja a pozsonyi Slovanban védő Michal Šullát, valamint a tehetséges Marek Rodákot, a Fulham hálóőrét, aki az elmúlt szezont kölcsönben az angol III. ligás Rotherhamnál töltötte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?