Dubovái Remák-szóló

Dubová/Szepsi. Az elmúlt hét második felében zajlott a 44. országúti kerékpáros Hlas ľudu-viadal, amely egy, már nem létező napilap nevét viseli, de múltja jóvoltából még mindig jó hírneve van a sportág berkeiben.

Dubová/Szepsi. Az elmúlt hét második felében zajlott a 44. országúti kerékpáros Hlas ľudu-viadal, amely egy, már nem létező napilap nevét viseli, de múltja jóvoltából még mindig jó hírneve van a sportág berkeiben. A négy szakaszból álló küzdelemsorozat idei összetett győztese a cseh Ondřej Fadrný lett, hatodikként a magyar Nivo Betonexpresssz FTC színeiben induló Remák Zoltán végzett. A szepsi bringás rosszul kezdett, hiszen az első szakaszon kilencedikként közel tíz és fél perces hátrányt szedett össze. „Nem figyeltem oda rendesen, amire ráfizettem. A folytatásban az időfutam következett, s az nem az erősségem meg versenyképes kerékpárom sincsen az ilyen versenyzésre, így nem rossz számomra a 21. hely.” Tizedikként ért célba az utcai körversenyen, s ez felbátorította a dubovái zárószakasz előtt. Ötször tette meg a mezőny a 26,5 kilométeres országúti kilométereket a falu utcáin, s a nap hőse Remák Zoltán volt. Több mint három perccel korábban bringázott a célba, mint a második versenyző. „Mindig jó nyerni. Nagyra értékelem a szakaszgyőzelmemet, hiszen egy magasabb kategóriás szlovákiai versenyen értem el. Először e-gyedül hagytam cserben a főbolyt, majd fokozatosan hárman felzárkóztak mellém. Egy ideig felváltva diktáltuk az iramot, de szökevénytársaim lemorzsolódtak, így magamra maradtam az élen. Szeretek melegben versenyezni, vasárnap meg kimondottan kánikula volt” – eleveníti fel szepsi otthonából a sikeres szóló óráit a zöld-fehér mezes fiú.

Hétfőtől Milevskóban zajlik Szlovákia és Csehország közös országúti bajnoksága. Miért nincs ott Remák? „Csak vasárnap lesz az egyéni országúti verseny, de nem biztos, hogy rajthoz állok. Furcsa helyzetbe kerültem, hisz klubtársak nélkül kellene indulnom, ami bármennyire is egyéni számról van szó mégiscsak hátrányos, elvesznék a mezőnyben. Ráadásul Milevsko nincs is olyan közel, és nem sok időm maradna a következő versenyemig. Jövő szerdán ugyanis rajtol Magyarországon a Gemenci Nagydíj, amelyet két éve megnyertem, s az idén a teljes Fradi is elindul. Stubán Ferenc edző-menedzser mondja ki a végső szót, de alighanem hiányozni fogok az idei szlovák bajnokságon.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?