Drogba lőtte a legtöbb gólt

<p>Kizárólag a nemzetközi mérkőzéseket figyelembe véve az elefántcsontparti Didier Drogba vezeti a 21. század legjobb góllövőinek listáját a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS statisztikája szerint.</p>

A Marseille korábbi és a Chelsea jelenlegi csatára 2001 óta 92 találatot szerzett a válogatottban és klubcsapatai nemzetközi kupameccsein, ezzel négy góllal előzi meg a német Miroslav Klosét .

A legjobb gólszerzők nemzetközi meccseken: 1. Didier Drogba (elefántcsontparti, (Marseille/Chelsea) 92 gól; 2. Miroslav Klose (német, Kaiserslautern/Bremen/Bayern/Lazio) 88; 3. Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United/ Real Madrid/Hamburg/Málaga) 87; 4. Thierry Henry (francia, Arsenal/Barcelona) 85; 5. Samuel Eto’o (kameruni, Mallorca/Barcelona/Internazionale) 84; 6. David Villa (spanyol, (Zaragoza/Valencia/Barcelona) 80; 7. Raúl (spanyol, Real Madrid/Schalke ) 75; 8. Flávio da Silva Amado (angolai, (At. Petróleos Luanda/al-Ahli/al-Sabab) 74; 9. Dimitar Berbatov (bolgár, Leverkusen/ Tottenham /Manchester United) 72, Andrij Sevcsenko (ukrán, Milan/ Chelsea/D. Kijev) 72.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?