Drámai csata Tatabányán

Gólgazdag mérkőzéseket játszottak a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában, a Pécs ugyanis 5:0-ra győzte le a Diósgyőrt, a Honvéd négyet rúgott a ZTE-nek, a Vasas és az MTK vendégként nyert 3:0-ra Sopronban, illetve Rákospalotán. Tatabányán pedig fél tucat gól született.

Sorin Botis (fehérben) visszatérése egy pontot hozott a Fradinaknb1.hu-felvételKitűnő színvonalú, izgalmas és fordulatos mérkőzést és végül pontosztozkodást hozott az NB I vasárnapi meccse, a Tatabánya–Győr összecsapás. A vendégcsapat már 2:0-ra is vezetett, s innen fordítottak a hazaiak. A hosszabbításban aztán mégis pontot mentett az ETO a mesterhármast elérő Priskin Tamás révén. Mindent egybevetve a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, s rászolgáltak volna a három pontra, s a győriek csak a szerencsének (és némileg Arany játékvezetőnek) köszönhették, hogy végül mégis pontot szereztek Tatabányán.

Kiesési rangadó... Bizony, a magyar bajnoki címek rekordere (az FTC 106 év leforgása alatt 28-szor volt aranyérmes) és az elmúlt évad egyik meglepetéscsapatának, a Kaposvárnak a találkozója a jelen állás szerint az alsóházi helyezésekről döntött. Ennek, no meg az Üllői úton uralkodó közismert viszonyoknak köszönhetően újfent gyenge érdeklődés mellett játszott a Ferencváros. Az a csapat, amelyben nem is olyan régen még peremembernek számított Sorin Botis, most azonban vastapsot kapott a nézőktől – ő legalább visszatért, mégpedig a hátvédsorba.

Minden újonc boldog lenne, ha a bajnokság elején sokat játszhatna otthon. Az 5. fordulóban a REAC már negyedszer lépett pályára saját stadionjában, ám az első három bajnokin nem szerzett pontot, majd döntetlenezett, szombaton pedig nem sok vizet zavart a Vasas ellen.

Csank János, a Sopron trénere az egyik legalaposabb szakember a magyar mezőnyben. Az edző az MTK fiataljai ellen is gondosan felkészítette a csapatát. A mérkőzést megelőző napokban hét edzéssel készült az együttese: kedden és csütörtökön két-két, a többi napokon pedig egy-egy gyakorlás szerepelt a programban. Ez sem segített, mert a vendég kék-fehérek könnyedén nyertek szombaton este.

Ott József, a Pécs edzője azt próbálta bizonygatni a meccs előtt, ő bizony az elmúlt hetekben nem törődött azokkal a híresztelésekkel, amelyek szerint a Diósgyőr elleni mérkőzés lehet az utolsó meccse – amennyiben elmarad a győzelem. Magyarázkodás helyett inkább arról próbálta meggyőzni a jelenlévőket, hogy a válogatott meccsek miatti szünetben sikerült rendbe tennie együttesét. Nos, neki volt igaza, hiszen a PMSC leiskolázta a nagyképűen futballozó DVTK-t.

A második félidő alapján megérdemelten aratott négygólos győzelmet a Budapest Honvéd a csapnivalóan futballozó ZTE ellen. A vendégeknek csupán az első játékrészben volt lehetőségük, a második 45 percben azonban alig jutottak el a fővárosiak kapujáig.

A ma este hétkor kezdődő Debrecen–Újpest meccsel ér véget az 5. forduló. (ns, ú)

Zsebkendős haláltusa

Budapest. Miközben az FTC immár sokadszor szenvedett a zöld gyepen, a klubért szorítók és a Fradi-szívhez és a szerethető kedvencekhez szokott drukkerek a lelátón vontak újabb, immár megfellebbezhetetlen kritikát. Amúgy spanyol mintára fehér zsebkendőt lobogtattak, közben azt zúgta a lelátó népe – nem irodalmi stílusban –, hogy Furulyás János elhagyhatná az Üllői úti elnöki irodát... A fehér zsebkendők mementót állítottak egy tönkretett, értékeit elherdált, gazdálkodni nem tudó klubnak, egy olyan egyesületnek, amelyik bármelyik másik országban élne, virágozna. Az Üllői úton fehér zsebkendők jelzik a haláltusáját. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?