Dráma lett a sima meccsből – a komáromi kosarasok kiharcolták a sorsdöntő negyeddöntőt

komáromi kosarasok
Komárom |

Ma (16.30) Privigyén a sorsdöntő ötödik mérkőzésen dől csak el, hogy a komáromi kosarasok tudják-e folytatni remek sorozatukat a férfiextraligában: zsinórban nyolcadszor is bejutnak-e a legjobb négy közé a playoffban?

Egy hajszálon múlt, és a kérdésre már kedd este megszülethetett volna a nemleges válasz: elképesztő végjáték mellett, taktikai faultok sokaságától és bírói időbűvöléstől kísérve (avagy hogyan lett a 3,1 másodpercből 3,2, miközben játékba került egy villanásra a labda) végül 72:68-ra győzni tudtak a komáromiak a playoff-negyeddöntő negyedik találkozóján.

„Muszklisok” ellen

Pedig a félidőben még úgy tűnt, könnyed második húsz perc vár a hazaiakra. A privigyei „muszkliötös” – Jones, Davis, Körner, Jašš és Pajovic egyidejű szerepeltetésekor az embernek az volt az érzése, a bányászvárosban csak izomkolosszusok pattogtathatnak – nem rettentette el a komáromiakat. A sorra kimaradó vendégpróbálkozásokból fordulva egyre nőtt az előnyük, O´Reilly bezúdított két lélekromboló triplát, Bolek pimaszul labdát csent, Brooks ötletesen irányított, Stojanov pedig Hunterrel alley-oppozott egyet, megkoronázva a 46:28-as első félidőt. 

Hétperces üresjárat

Az előnyt még fokozni is sikerült, a 26. percben, 57:35-nél minden szépnek és jónak tűnt – talán túlságosan is. Támadásban elfogyott hazai részről az ötlet, hét (!) perc alatt egyetlen kosárra futotta Hlivákéktól. A szívósan zárkózó ellenfél és az eredményjelzőn vészesen gyűlő vendégpontok törvényszerű idegeskedést idéztek elő a hazai sorokban. Az utolsó egy percre pedig már egypontos privigyei előnnyel fordultak a csapatok.
Infarktusos végjáték

„Az első félidőben nagyobb energiával játszottunk, gyors ellentámadásokból szereztünk kosarakat, ami önbizalmat adott. Ez hiányzott a második félidőben, mert könnyű dobásokat engedtünk a privigyeieknek, akik így nem hibáztak” – foglalta össze a különbséget lapunknak Lukáš Bolek, a komáromiak szélsője.

Hogy mindezt mégis mosollyal kísérve tehette, az bő két másodperccel a vége előtt lett csak biztos, amikor Brooks mindkét büntetőjét értékesítve 72:68-ra alakította az eredményt. A megelőző eseménysorok (időkérések, faultok, ki- vagy épp beimádkozott büntetők, tized másodpercek utáni nyomozás) viszont nem „segítettek” a vérnyomásproblémákkal küszködő nézőknek...

Idegenben nehéz

„Pszichésen sokat jelent ez a győzelem, megmutattuk, hogy jól tudunk játszani, és megnyerhetjük a szériát. Ezt idegenben kell bizonyítanunk, ahol egész szezonban nem ment igazán, de bízunk benne, hogy most fog megtörni a jég” – tette hozzá Bolek. A komáromiak idegenbeli mérlege csapnivaló a 2018/2019-es idényben: 15 vereség mellett mindössze háromszor tudtak győzni (Inter 69:63, Lučenec 86:76 és 71:59). „Drámai volt a hajrá, de ezzel már nem foglalkozok. Mindkét csapat megérdemli, hogy a sorsdöntő ötödik meccsen dőljön el a továbbjutás. Már nagyon várjuk” – jegyezte meg Miljan Csurovics, az MBK Rieker Com-therm csapatának vezetőedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?