Döntőbe jutott a házigazda Chile

Santiago |

<p>A házigazda Chile labdarúgó-válogatottja 2-1-re legyőzte a kiállítás miatt hetven percen át emberhátrányban játszó perui csapatot a Copa America első, hétfői elődöntőjében.</p>

A hazaiak Eduardo Vargas révén a szünet előtt vezetést szereztek, de a második félidőben öngóllal egyenlített a perui együttes. A legutóbbi, négy évvel ezelőtti tornán bronzérmes peruiak nem örülhettek sokáig, mert Vargas négy perccel később bombagóllal ismét előnyhöz juttatta Chilét. "Valóra vált az álmunk, döntőbe jutottunk" - mondta a házigazdát irányító Jorge Sampaoli. Az argentin szakember hozzátette, a Copa Americán vívott eddigi találkozóik közül az elődöntő volt a legnehezebb mérkőzés. Hasonlóan vélekedett a chileiek jobbhátvédje, Mauricio Isla is: "Rajtunk volt a nyomás, ők pedig nem könnyítették meg a dolgunkat, még emberhátrányban sem."  Az ellenfél szövetségi kapitánya, Ricardo Gareca dicsérte a chilei együttest. "A torna elejétől esélyesnek számítottak, s ez továbbra is így van" - mondta Gareca.  Chile ötödször jutott a dél-amerikai kontinensviadal fináléjába, de az előző négy alkalommal, 1955-ben, 1956-ban, 1979-ben és 1987-ben kikapott, így először hódíthatja el a trófeát. Ellenfele az Argentína-Paraguay elődöntő győztese lesz.  Copa America, elődöntő:Chile-Peru 2-1 (1-0)--------------------gól: Vargas (42., 64.), illetve Medel (60., öngól)piros lap: Zambrano (20., Peru)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?