Döntő lehet a jó kezdés

Pozsony |

<p>Jó hangulatban készül a finnek elleni két Eb-selejtezőre a szlovák női kézilabda-válogatott.</p>

Dušan Poloz szövetségi kapitány csapata a topfavorit franciák mögött Izlanddal van csatában a továbbjutást érő második helyért, így a holnapi idegenbeli és a szombati, Nagymihályban rendezendő Eb-selejtezőn gyakorlatilag kötelező a győzelem számára a kvartettben leggyengébbnek tartott, pont nélkül álló finn gárda ellen. „Nem érzem úgy, hogy nagy esélyesként léphetünk pályára. Lehet, hogy papíron így tűnhet, de a női kézilabda kiszámíthatatlan, minden meccs más. De nagyon fogunk küzdeni a négy pontért” – mondta lapunknak Lucia Súkenníková, a vágsellyeiek válogatott jobbszélsője.

Klubbéli csapattársa, Bízik Réka szerint is rázós meccs vár a szlovák csapatra a finn Vantaa városában. „Volt lehetőségünk kielemezni a játékukat, mert a meccseik felvételét már korábban megkaptuk, így mindenki maga is készülhetett belőlük otthon is. Van egy nagyon jó irányítójuk, és a kinti lövőik is veszélyesek, főleg a jobbátlövő. Nem rossz a csapatuk, Franciaország és Izland is csak nehezen tudott nekik gólt dobni az első tíz percben – jellemezte az ellenfelet az Új Szónak a balszélső. – Szerintem ez az időszak lesz a döntő, ezt kell nagyon megnyomni, aztán ha ez menni fog, akkor könnyebben belehúzunk.”

A finnországi találkozóra 17 játékost visz magával Poloz kapitány, akinek két kényszerű cserét kellett végrehajtania a keretben, a kapus Súlovská mellett a szélen játszó Dagmar Stuparičovára sem számíthat a selejtezőkön. „Az utolsó mecscseken nem ment annyira a játék, így csak reménykedtem a nevezésben, és nagyon örülök, hogy így lett. Ha csak egy gólt is lőnék a finneknek, vagy ha csak gólpasszokat adnék és nyerünk, akkor is boldog leszek – szerénykedett a 22 éves Bízik, aki három hete 14 gólt szórt a WHIL-ben a Porubának. – Akkor nagy adag szerencsém volt, a csehek a másik oldalra figyeltek, rám nem. Védekezésben labdákat tudtunk szerezni, és ebből gyorsan indulni.”

Hasonló taktika nyerő lehet a finnek elleni holnapi (18.00) Eb-selejtezőn is, melyet a cseh Sport 1 élőben közvetít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?