Döntetlennel is nőtt a Fradi előnye

NB I

Két történelmi eredmény is született a labdarúgó NB I 18. fordulójában.

Nyolc pontra csökkenthette volna az éllovas Ferencváros mögötti hátrányát a Fehérvár. Szombat délután ugyanis olyan történt, ami még soha az NB I-ben: a Kisvárda pontot szerzett a Ferencváros ellen. A hét megelőző találkozón (2:0, 1:0, 2:1, 1:0, 1:0, 2:0, 2:0) rendre közel álltak hozzá, de a Fradi mindig behúzta a meccset. Ezúttal is megtehették volna, de a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták (Haratyin például egy 11-est, lásd keretes írásunkat), így maradt az 1:1.

„Szinte minden csapat így játszik ellenünk, nagyon egységesen védekeznek. Ha belőnénk a helyzeteinket, meglenne a magabiztosságunk. A múlt idényben azt láttuk, hogy az első félidőben szereztük a gólokat, ez önbizalmat adott, ezúttal viszont nem sikerült. Ha még helyzeteket sem alakítanánk ki, akkor más lenne, de ez a része legalább rendben van” – nyilatkozta Szerhij Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője, akinek csapata (a pótolt meccseket is figyelembe véve) utóbbi négy bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.

Az éllovas szombat délutáni pontvesztése után közelebb lopózhatott volna hozzá a tabellán a Fehérvár, amelynek ehhez Kispesten kellett volna nyernie. Ám nemhogy csökkent volna a hátránya, a 2:1-es vereséggel 11 pontosra nőtt a különbség. Ráadásul 2019 decembere óta most először kaptak ki a székesfehérváriak hazai pályán. „Az egyenlítés után a második játékrészben is egykapuztunk, erre újra mi kaptunk gólt. Nehéz szavakat találni” – mondta Márton Gábor, a Fehérvár szakvezetője.

Apropó, egyenlítés. A 44. percben egy szép akció végén ifjabb Dárdai Pál alakította az állást 1:1-re. A Hertha edzőjének fia első NB I-es gólját szerezte a harmadik mérkőzésén. Annak idején ez édesapjának a 13. meccsén jött össze, a pécsiek színeiben – épp a székesfehérváriak ellen, akik akkor Parmalat néven szerepeltek az élvonalban. 

A kispestiek egyébként 2017 májusa óta, amikor 1:0-s sikerükkel megszerezték a bajnoki címet, nem tudták legyőzni a Fehérvárt. Azóta négy döntetlen mellett hétszer vereséget szenvedtek tőle.

Egy másik nagy sorozat is véget ért: a Mezőkövesd 3:2-re győzött az Újpest ellen, amire pályaválasztóként még sosem volt képes Pintér Attila csapata, az előző hét mezőkövesdi összecsapáson csak két döntetlent ért el a borsodi együttes a lila-fehérek ellen. A Mezőkövesd már 2:0-ra vezetett, amikor az Újpest teljesen váratlanul, három perc alatt egyenlített, de Cseri büntetője eldöntötte a három pont sorsát. Így az Újpest sem a legjobb előjelekkel készülhet a Ferencváros elleni derbire, amelyet a hétközi fordulóban rendeznek.

Ugyanakkor még nem csúsztak vissza a kiesést jelentő 11. helyre, mivel a két utolsó csapat rangadóján a Budafok a 96. percben egyenlítve 1:1-et játszott a DVTK-val, és két ponttal lemaradva áll az Újpest mögött.

A forduló legélvezetesebb meccsét a ZTE és a Paks játszotta, a 4:4-es döntetlen során mindkét csapat vezetett egy ideig, s a nyolc gól ellenére a góllistát vezető Hahn tizenegyest hibázott. 

Érdekes
NB I

A forduló játékosa Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)

A 95. percben gólt szerezve eldönteni egy bajnokit önmagában nagy dolog, hát még, ha egy játékos ezzel debütál új csapatában. Géresi pénteken igazolt Fehérvárról a Puskás Akadémiához, és szombaton szépségdíjas megoldással szerzett három pontot új csapatának. A 26 éves játékos négy éve rúgott gólt legutóbb az NB I-ben, közben pedig egy gerincműtétet is abszolvált.

Érdekes
NB I

A forduló vesztese: Igor Haratyin (Ferencváros)

A Ferencváros középpályása büntetőből szerezhette volna meg a vezetést csapata számára, de sem a tizenegyest, sem a kipattanót nem tudta értékesíteni az ukrán légiós. Pedig a „főpróba” jól sikerült, hét közben a Budafok ellen gólt lőtt büntetőből. A Fradi pechjére ezúttal Uzuni (aki a BMTE ellen szintén betalált 11-esből) neki adta át az ítélet-végrehajtó szerepét, vélhetően a zöld-fehérek két pontja bánja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?