Döntetlen lett a DAC–Dukla

<p>1:1-es döntetlennel végződött a dunaszerdahelyiek és a besztercebányaiak összecsapása a labdarúgó Corgoň Liga 6. fordulójában. Az első félidőben a Dukla lőhetett volna még három gólt, a másodikban a DAC. Az egy ponttal végül mindkét edző elégedett volt.</p>

BŐD TITANILLA

A DAC első öt bajnokiján mindössze egy pontot szerzett és egy gólt rúgott. Fergeteges hangulatról már rég nem beszélhetünk a dunaszerdahelyi stadion kapcsán, de a trencséni 0:6 után még a maradék drukkernek is elege lett. A B közép helyén a besztercebányaiak elleni mecscsen papírból kivágott figurák ültek a lelátón: „Ezeknek játszhattok így!”

A szurkolók az önkormányzatnak is üzentek: a „városi hivatal” transzparens mellé egy nagy piros lapot helyeztek. Dunaszerdahelyen több mint egy éve megoldatlan a klub helyzete – a város ugyan tavaly felmondta az eredetileg ötven évre kötött szerződést a többségi tulajdonosokkal, de az ügy azóta is a bíróság előtt van, s hogy mi lesz a megoldása (és mikor), azt egyelőre sejteni sem lehet.

Azt viszont lehetett sejteni, hogy a DAC-nak a Dukla ellen sem lesz könnyű dolga, s lőn: a 8. percben négy hazai védő figyelte, ahogy a gyors besztercebányaiak még gyorsabb akciót vezetnek, s a végén Ľupták a hálóba lő. Négy perccel később már 0:2 lehetett volna, de Slančík ziccerben a kapu mellé gurított. A sárga-kékek lassúsága főleg akkor mutatkozott meg, amikor elvesztették a labdát, a vendégek ilyen szituációban szinte néhány másodperc alatt a kapu elé kerültek, de – a hazaiak szerencséjére – vagy túlkombinálták az akciókat, vagy les miatt a bíró állította meg a támadást.

„Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, meglett volna rá a lehetőségünk” – mondta már a lefújás után Norbert Hrnčár, a Dukla vezetőedzője. „Nem szólhattunk volna semmit, ha a félidőben 0:3 az állás” – ismerte el Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek mestere.

A második játékrészre viszont egy sokkal elszántabb DAC futott ki. „Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy aki fél, az pakoljon össze, és mehet, amerre lát. Ha félünk, nem lehet futballozni!” – hangsúlyozta Radványi.

Csapata pedig megfogadta a szavait, mert rögtön a szünet után a Jihlavából érkezett bosnyák Mesanovic egyenlített. A DAC rúgott gól nélküli sorozata 456 perc után szakadt meg. S jöhettek volna újabb hazai találatok: a 65. percben Majerník a felső lécre fejelt, hét perc elteltével pedig Fodrek addig forgott a 16-oson belül, míg fel nem rúgták – Trutz játékvezető azonban tizenegyes helyett sárga lapot adott a dunaszerdahelyiek kapitányának. „Rišo, hát már elfelejtetted, hol nőttél fel?” – üvöltött egy úr a tribünön, akinek egyre vörösebb lett a feje, s már szívrohamtól féltették a társai. Trutz játékos-pályafutásának valóban meghatározó állomása volt a DAC, de ítéletében vélhetően inkább az játszott közre, hogy Fodrektől egyébként nem idegen a szimulálás, s most erre fizetett rá.

A DAC viszont még így is nyerhetett volna, a 77. percben Ujlaky futott fel a jobb szélen, s passzolt Gašparíkhoz, aki némi forgolódás után Velickýnek tette le a labdát, ám a 32 éves középpályás a felső lécet találta el.

„A hazaiak gólja után már arról szólt a meccs, hogy melyik csapat lesz a szerencsésebb. Végül maradt a döntetlen, de az egy pontnak is örülök” – mondta Hrnčár. Hasonlóan vélekedett Radványi is, akinek csapata második pontját szerezte az idényben, s még mindig az utolsó helyen áll: „Ez a döntetlen, s főleg az a tény, hogy mi egyenlítettünk, lelkileg is segíteni fog a fiúknak. De az biztos, hogy még sok munka vár ránk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?