Döntetlen a Téglamezőn

Pozsony. Csak két pontot szereztek a vendégcsapatok az élvonalbeli futballbajnokság legutóbbi fordulójában: az Inter és a Petržalka döntetlenezett a Dubnica, illetve a Slovan otthonában. A legnagyobb meglepetést a sereghajtó Púchov szolgáltatta, amely minden különösebb gond nélkül legyőzte az éllovas Ružomberok gárdáját. Biztosan nyert az újonc B. Bystrica, s az élre ugrott.

Štefan Maixner (balra) szabálytalanul szereli a kapura törő Stanislav Šestákot a tegnap esti pozsonyi rangadónTASR-felvéteRitkán látható potyagóllal kezdődött a 26. Slovan–Petržalka pozsonyi rangadó. Soboňa saját térfeléről előre akarta vágni a labdát, de az elakadt az ellenfélben és a ligeti kapu felé gurult; Čobej kifutott messze a tizenhatos elé, s már úgy tűnt, el is éri, de érthetetlenül hagyta, hogy a gömb megpattanjon, amely elsuhant mellette, Fodrek pedig 20 méterről az üres kapuba gurította (8.). Persze mindez nem következett volna be, ha 5 perccel korábban Krejčí fejese nem a felső lécen landol. E két momentum után mozgalmas küzdelem zajlott az esőáztatta pályán, az aktív ligetiek támadtak, nem egyszer meleg helyzeteket teremtettek ellenfelük tizenhatosa környékén. Suchánek kétszer is jó helyzetben hibázott. A ligetiek gyors, lendületes futóbajnoka tegnap is igazolta, képes átjátszani riválisát, de valahogy nincs áttekintése. A 14. percben is másképpen oldotta meg a helyzetet, mint ahogyan azt kellett volna, keresztbe lőtte a labdát. Hajtottak, sokat futottak a két csapat játékosai, de a meccs szürke volt, sehol egy ötletes megoldás, sehol egy szépen kivitelezett támadás, egyéni alakítás. Nem akadt ember, aki fantáziát vitt volna a játékba. Talán csak a ligeti Krejčí, de nem nagyon akadt társa. A szünet után is a vendégek kezdeményeztek, igazi helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni. Játszották, amit tudnak. Nyomták a maguk csikorgó, karmoló, brusztos fociját. A már-már győztesnek látszó, hasonló stílusban futballozó Slovan sokáig jól védekezve tartotta előnyét, s úgy tűnt, Adamec edző vezetésével megszerzi első győzelmét. Az ötperces rájátszásban azonban fordult a kocka: a ligetiek legjobb játékosa, a bátran cselező és kapura is veszélyes Krejčí szépen meglőtt labdája a jobb felső sarokban kötött ki. Ahogy mondani szokták, igazságos döntetlen született, s ha egy kicsit komolyabban megnézzük a meccset, akkor talán az sem lett volna nagy meglepetés, ha a ligetiek szerzik meg a 3 pontot. Támadó játékuk fölülmúlta ellenfelükét. A Slovan tehát Adamec vezetésével a 3. mérkőzését is döntetlenre adta, tovább kell várnia az első győzelemre. (T. V.)

SLOVAN BRATISLAVA–PETRŽALKA 1:1 (1:0)

Góllövő: Fodrek (8.), illetve Krejčí (93.). Játékvezető: Vidlák (cseh); 1200 néző. SLOVAN: Trančík–Pecko, Polgár, Hornyák,

Ed. Hrnčár–Demeter, Vomáčka, N. Hrnčár (75. Bednár), Onofrej–Šesták (50. Obžera), Fodrek (83. Takáč); PETRŽALKA: Čobej–Ševinský (82. Kusalík), Soboňa, Maixner, J. Ďurica–Straka

G., Krejčík, J. Kozák, Šoltis–Krejčí, Suchánek (78. Vaščák).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?