Dokumentumfilm készül a Los Angeles-i olimpián egymásnak ütköző két futóról

<p>Dokumentumfilm készül az 1984-es Los Angeles-i olimpia 3000 méteres döntőjén egymásnak ütköző két futóról, Zola Buddról és Mary Deckerről, akik a forgatáson találkoztak először a híres incidens után - adta hírül a BBC News.</p>

Az olimpiai döntőben Decker amerikai színekben futott, nagy győzelmi esélyekkel, ám a briteket képviselő Budd-dal összeütközve elesett, megsérült, fel kellett adnia a versenyt.    A mezítlábas futásáról híres, akkor 17 éves, dél-afrikai születésű Budd szintén esélyes volt, Decker esése után azonban a dühös, fújjoló tömeg előtt lassulni kezdett, végül nem ő nyert.    Decker az ütközéstől a gyepre esett, csípője megsérült, könnyek közt hagyta el a pályát.    Budd nevére már az 1984-es Los Angeles-i olimpia előtt felfigyeltek, amikor ugyanabban az évben, a világjátékok előtt elég gyorsan megkapta a brit állampolgárságot, dél-afrikaiként ugyanis nem indulhatott volna, mert az ország faji megkülönbeztetésen alapuló politikája miatt 1990-ig ki volt zárva a világversenyekből.    A dokumentumfilmben az archív felvételek mellett interjút készítettek a futókkal és mindazokkal, akik információkkal szolgálhatnak a versenyről és az azt megelőző eseményekről.    "Tudtam, hogy a film olyan fekete dobozt fog kinyitni ki a fejemben, ami a döntő napja óta zárva volt. Úgy éreztem, most jött el az idő" - mondta Budd.    Decker annyit tett hozzá, hogy még mindig naponta eszébe jut az a nap. "A film forgatása katartikus hatású volt" - vélte az amerikai futó.    A másfél órás dokumentumfilmet július 29-én sugározza a Sky Atlantic. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?