Dobogón zártak a királyhelmeci asztaliteniszezők

khelmec

Megalakulásának 5. évében már dobogós helyezéssel büszkélkedhet a királyhelmeci TJ Slavoj sportegyesület asztalitenisz-szakosztálya.

A tőketerebesi járási liga 5. osztályában szereplő alakulat első idénye a 2018/2019-es volt, akkor az utolsó, 7. helyen végeztek. A következőben már két helyet javítva ötödikek lettek. A 2020/2021-es szezon a Covid-járvány miatt elmaradt, a mostani viszont a vártnál jobban sikerült, ugyanis a rajt előtti elvárás az 5. hely megszerzése volt a 7 fős mezőnyben. Nyolc győzelem és négy vereség után a székvárosi legénység végül is a dobogó 3. helyét foglalhatta el. A legeredményesebb játékosok teljesítménye: Balogh Sándor 29 mérkőzés, 20 győzelem, 14 vereség (68,97 %), ifj. Molnár László 36/22/14 (61,11 %), Horcsin Tibor 43/26/17 (60,47%), Sipos Roland 29/15/14 (51,72%).

„A bajnokság első hat mérkőzését követően éreztük úgy, hogy lehet keresnivalónk a legjobbak között. Mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk s így bizakodhattunk. A vécseiek (Vojčice) elleni összecsapás volt a sorsdöntő, amikor is már csak három forduló volt hátra. Nem a legerősebb felállásban utaztunk el, de így is sikerült őket otthonukban 11:7-re legyőznünk. Megérdemelten kerültünk a dobogó alsó fokára” – nyilatkozta lapunknak Sipos Roland szakosztályvezető.

A jövőt illetően elmondta, 2-3 játékossal erősíteni szeretnének, de az is lehet, hogy 1-2 játékosuk máshova igazol majd. A következő szezonra való felkészülés előreláthatólag július közepe táján kezdődik el heti két edzéssel. Az októberi szezonnyitó előtt, szeptemberben, élesben is szeretnék magukat kipróbálni. Sipos azt is közölte, hogy a nyár folyamán egy B csapatot is szeretne létrehozni 6-7 játékossal, mivel egyre több a jelentkező. Az A csapattal szeretne egy osztállyal feljebb lépni, a B csapatban pedig a fiatalok juthatnának szerephez. „Optimista vagyok az új idény előtt, mert látom a fiúkban az elszántságot, a tettre készséget. Remélem, motivációnkat nem gátolják meg váratlan események, főleg olyanok, amelyek befolyásolhatják eredményességünket. Amennyiben ez így lesz, akkor ismételten sikeresek lehetünk” – vélekedett Sipos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?