Diószegi sportlövő szerezte Szlovákia első aranyát

Baku |

<p>A traplövők vegyes számában a címvédő világbajnok Varga Erik a kétszeres olimpiai ezüstérmes Zuzana Rehák Štefečekovával közösen győzött a bakui európai játékokon. Ez a szlovák küldöttség első aranyérme Bakuban.</p>

A diószegi sportlövő egy nappal korábban egyszer már felállhatott a dobogóra az európai játékokon, az egyéni versenyben ezüstérmes lett az orosz Alipov mögött. A versenyprogramba új elemként bekerült vegyes számnak a Varga–Štefečeková duó nagy esélyese volt, tavaly év végén ők ketten vezették a férfi-, illetve a női világranglistát. A selejtező után az első helyen álltak, 100 lövésből 94-szer találtak. Az elődöntőben is ők voltak a legjobbak, a 30 lövés során mindössze kétszer hibáztak. A döntőbe a szlovákiai páros mellett az orosz Alekszej Alipov, Jelena Tkacs kettős jutott be (mindketten megnyerték az egyéni versenyt). Vargáék hibátlanul kezdtek, Alipov pedig rögtön az első lövésnél rontott, aztán a negyediknél is hibázott. Tkacs is csinált három hibát, így Vargáék már nyugodtan lőhettek. Varga Erik először a nyolcadik lövésnél rontott, de addigra gyakorlatilag már eldőlt, hogy ők lesznek a bajnokok.  Szlovákia ezzel már a negyedik érmét szerezte Bakuban: az első dobogós helyet a birkózó Lévai István szerezte a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában, ezután jött Varga ezüstje traplövésben, a légpisztolyos Juraj Tužinský pedig harmadik lett. (TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?