Depetris két góllal elintézte a DAC-ot

<p>David Depetris két góljával 2:0-ra nyert a nagyszombati Spartak a DAC ellen a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában.</p>

A meccs DAC-szögletekkel indult (az első negyedórában hatot rúgtak), de helyzeteket nem sikerült belőlük kialakítani. A nagyszombatiak nagyon gyengén kezdtek, az első akciójukra a 24. percig kellett várni, és még azzal sem jutottak el a kapuig. A 28. percben azonban már ténylegesen veszélyeztetett a Spartak, Mikovič lefutotta Brašeňt, kapura is lőtt, de a lövése megpattant. Az ezt követő szögletből pedig Depetris fejjel megszerezte a hazaiaknak a vezetést - 1:0. Az argentin születésű, de már szlovák állampolgár csatárnak szárnyakat adott a gól, nem sokkal később megpróbálta messziről átemelni Tujvelt, a DAC kapusa csak üggyel-bajjal mentett. A DAC panamai védője, Davis egy rossz ritmusú hazaadással borzolta a 610 sárga-kék drukker idegeit, de a labdát végül nem érte el a nagyszombati játékos. A dunaszerdahelyiek védelmében azonban egyre gyakrabban keletkeztek rések.
A második félidő elején egyenlíthetett volna a DAC, Pačinda szabadrúgása után Ljubicichez vágódott a labda, de a horvát játékos nem találta el a kaput. A másik oldalon pedig jött Depetris, Niare tette le neki a labdát, Depetris egy csellel elküldte Michalíkot a szomszédos bevásárlóközpontba, és higgadtan a sarokba helyezett - 2:0.
A lelátón egyre jobban kezdtek kiéleződni a nemzetiségi ellentétek - a hazai tábor már az első félidőben skandálta, hogy "üsd a magyar fejét" (s aztán a meccs folyamán még jó néhányszor), ehhez a második félidőben jött még az is, hogy "Szlovákia a szlovákoké". A DAC-tábor azt énekelte: "Szlovákok, nincsen hazátok", s rövid időre felhangzott a "Spartak - kolera" rigmus is.
Ivan Kružliak játékvezető ténykedése sem tetszett a drukkereknek, amikor a 78. percben Depetris levágódó lövése után kifelé ítélt szabadrúgást, iszonyú füttykoncert hangzott fel a City Arenában.
A 83. percben a DAC szépíthetett volna, de a lövést kiütötte Kamenár, a hosszabbításban pedig a meglóduló Jurčo nem volt elég kemény.
A Spartak jóvátette a hétközi kupamegingást, és sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg. A DAC pont nélkül távozik Nagyszombatból.

Spartak Trnava-DAC 2:0 (1:0)
Góllövő: Depetris (29., 52.).
Sárga lap: Mikovič, Halilovic, M. Tóth, Báez, ill. Pačinda, Ljubicic, Michalík.
Játékvezető: Kružliak, 10 023 néző.
TRNAVA: Kamenár - Janečka, Nikolics, M. Tóth, Čonka - Niare (67. Deket), Báez - Mikovič, Halilovic, Schranz (88. Vojtuš) - Depetris (85. Harba).
DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Kwin, Davis - Ljubicic, B. Ľupták - Štepanovský, Pačinda (81. Horváth B.), Sarr (61. Asanovic) - Polievka (61. Jurčo).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?