Dél-szlovákiai aranyérmesek a korosztályos kajak-kenu Eb-n

Poznan |

<p>A poznani U23-as és junior kajak-kenu Európa-bajnokságon szombaton a 23 éven aluliak kategóriájában a somorjai Jakubík Gáborral, illetve a komáromi Demin Viktorral felálló kajaknégyes 1000 méteren első lett, vasárnap pedig Jakubík Marek Krajčovičcsal együtt K2-ben 500 méteren is diadalmaskodott. Ugyanezen a távon a juniorok kategóriájában a somorjai Linka Tibor Denis Myšákkal győzött.&nbsp;</p>

A Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demin összeállítású négyestől előzetesen is érmet vártak, a két K2-es siker azonban kisebb meglepetésnek számít. „Új helyzet volt számunkra, hogy négyesben mi voltunk a favoritok, s egyenes ágon jutottunk a döntőbe, de így akartuk, ezért dolgoztunk, és ez a taktika végül be is vált. Rajt–cél győzelmet arattunk, már 250 méternél elöl voltunk, és 500-nál éreztük, hogy meg fogjuk nyerni” – kommentálta a négyes szereplését Jakubík Gábor a canoe.sk oldalnak.  Párosbeli társa, Marek Krajčovič a K2 500 méter után így értékelt: „Számunkra a négyes volt az elsődleges, ketteshajóban nem is nagyon ültünk, úgyhogy meg is vagyok lepve, milyen jól ment. Ha valaki azt mondja, párosban is aranyérmesek leszünk, nem hittem volna el, de annál nagyobb most az örömöm. Nagyon jó ez a szezon, várjuk a korosztályos vb-t, ami Kanadában lesz, de a duisburgi felnőtt-világbajnokságot is.” A juniorok között győztes Myšák–Linka kettős tavaly még csak döntőbe sem jutott, a 11. helyen végzett, most azonban győzni tudott 500 méteren. „Ez bennünket is eléggé meglepett. A saját tempónkban mentünk, nem figyeltünk másokra. Nagyjából 200 méterrel a cél előtt Tibor hoppot kiáltott, és előretörtünk. A táv második fele nagyszerűen sikerült, maximálisan elégedettek vagyunk” – mondta a szövetség honlapjának Denis Myšák.  A korosztályos Európa-bajnokság jó eredményei azért is reménykeltőek, mert a szlovák szövetség a napokban döntött úgy, hogy a duisburgi felnőtt vb-re nem a tavalyi olimpián is induló, de idén gyengélkedő Gelle, Jankovec, Vlček, Tarr összeállítású kajaknégyest küldi, hanem a fiatal egységnek ad lehetőséget. (TASR, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?