Dél-koreai Nagydíj – Vettel győzött és az élre állt

Jeongam |

<p>A címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája nyerte a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 16. futamát, a vasárnapi Dél-koreai Nagydíjat és ezzel az élre állt a pontversenyben is.</p>

 

A német versenyző mögött csapattársa, az ausztrál Mark Webber lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.        Vettel a második helyről rajtolt a jeongami pályán és ezt követően végig vezetve, magabiztosan nyert. Sikerével hat ponttal előzi meg a korábbi éllovas Alonsót.    A sorozatban kétszeres világbajnok Vettel idei negyedik, pályafutását tekintve pedig a 25. futamgyőzelmét szerezte meg.    A rajt után Vettel megelőzte Webbert, Alonso pedig remek manőverrel a brit Lewis Hamilton (McLaren) elé került.     A japán Kobajasi Kamui (Sauber) összekoccant Jenson Buttonnal (McLaren) és Nico Rosberggel (Mercedes), az ártatlan brit és német versenyző azonnal kiesett, a japán viszont néhány kör erejéig még folytatta a száguldást, aztán ő is búcsúzott.    Vettel kiválóan időzített és nagyon gyors kerékcserékkel végig jó ritmusban hajtott, megérdemelten győzött.    Nagyszerűen szerepelt a másik ferraris pilóta, a brazil Felipe Massa, aki a negyedik helyen végzett.     A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, aki az idén végleg a vitrinbe helyezi a bukósisakját, a csalódást keltő 13. pozícióban zárt a Koreai Köztársaságban.(Frissítve: 10:36)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?