Debrecen-Levszki - Kettős győzelemmel jutott főtáblára a Loki

Budapest |

<p>A Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a Debrecen labdarúgócsapata, miután a Puskás Ferenc Stadionban 2-0-ra nyert kedden a Levszki Szófia ellen, így kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel továbbjutott a selejtező utolsó, negyedik fordulójából.</p>

A magyar bajnok Varga és Rudolf bal felső sarokba lőtt bombagóljával gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a párharc kimenetelét.
    A legrangosabb európai kupasorozat főtábláján, azaz a csoportkörben eddig egyszer játszott magyar csapat: 1995-ben a Ferencváros két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a később döntős Ajax Amsterdam, továbbá a Real Madrid mögött, de a Grasshoppers előtt a kvartett harmadik helyén zárt.
    A 32 csapatos BL sorsolását csütörtökön 18 órától tartják, Monacóban.

    Bajnokok Ligája-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:
DVSC-TEVA - Levszki Szófia (bolgár) 2-0 (2-0)
---------------------------------------------
Puskás Ferenc Stadion, 32 ezer néző, v.: Claus Bo Larsen (dán)
    gólszerző: Varga (13.), Rudolf (35.)
    sárga lap: Leandro (21.), Ramos (36.), Varga (61.), Dombi (76.), illetve Szarmov (9.), Zé Soares (52.)

    Továbbjutott: a DVSC-TEVA kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel

    DVSC-TEVA:
    ----------
Poleksic - Bodnár, Mészáros, Komlósi, Leandro - Szakály (Dombi, 58.), Varga J., Czvitkovics (Fodor, 81.), Ramos - Coulibaly, Rudolf (Oláh, 89.)

    Levszki Szófia:
    ---------------
Petkov - Minev, Topuzakov, Rabeh, Benzukan - Bardon, Jovov (Dimitrov, 72.), Joaozinho (Teszevszkij, 60.), Szarmov, Zé Soares - Hrisztov (Ortega, 77.)

    Fantasztikus hangulat fogadta a pályára érkező csapatokat. A hátrányban lévő Levszki kezdett agresszívebben, és az 5. percben kis híján megszerezte a vezetést, de a kapufa kisegítette Poleksicet. A lassacskán magukhoz térő debreceniek nem sokkal később egy formás jobb oldali akció végén pompás Varga-bombával megszerezték a vezetést. A találat után tudatosan visszahúzódó magyar bajnok gyors ellentámadásokkal próbálkozott a labdát többet birtokló vendégek ellen, de ezek igazi veszélyt egy ideig nem jelentettek Petkov kapujára. A 35. percben aztán a Herczeg-tanítványok ismét mattolták a vendégeket egy távoli lövéssel. Rudolf - Vargát lemásolva - óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. A magyar szurkolók már az első félidőben elkezdtek hullámozni örömükben, nem is alaptalanul, mert a Loki okos játékkal növelte összetettbeli előnyét.
    Stabilan állt a lábán a debreceni védelem a második játékrészben is. Nem okozott nagyobb gondot a fölényben játszó vendégek támadásainak semlegesítése. A félidő közepén inkább a mezőnyben folyt a játék, ekkor nem volt látványos a mérkőzés. Poleksic kapus több alkalommal hárította magabiztosan a nem túl acélos bolgár lövéseket. A Levszki játékosai a végén sem álltak le, ám kísérleteik továbbra is eredménytelenek voltak, így néha már durvasággal "enyhítették" a BL-búcsú okozta csalódottságukat. A mérkőzést megelőző napon, hétfőn amikor a kivetítőt próbálgatták, a"tesztüzemmód" során 2-0-s hazai sikert jövendölt a szerkezet kezelője.
    A BL-főtáblára jutott Debrecent a mérkőzés végén felállva  köszöntötte a Puskás Stadion boldogságban úszó közönsége. A hajdúsági futballisták a lefújást követően tiszteletkörrel köszönték meg a buzdítást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?