Dakar: a magyarok célja a célba érkezés

<div>A január 5-én kezdődő Dakar-ralin rajthoz álló egyetlen magyar csapat tagjainak legfőbb célja az, hogy teljesítsék a versenyt, s célba érjenek január 18-án a chilei Valparaisóban.</div><div>&nbsp;</div>

Az Uniqa Sandlander Team csütörtök esti búcsúztatóval egybekötött sajtóbeszélgetésén Sebestyén Sándor, az autós trió pilótatagja felidézte pályafutása kezdeti szakaszát, s azt mondta, mivel ez lesz a harmadik Dakar, amelyen elindul, pontosan tudja, hogy mennyire nehéz verseny vár rájuk.    "A legfőbb cél egészségesen hazaérni, az eredmény szempontjából pedig egyáltalán nincs rajtunk nyomás" - mondta a Toyota Land Cruiserrel induló versenyző, akit navigátorként Bognár József kísér el, hozzájuk pedig Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó csatlakozik.    "Ez lesz az első Dakarom, gyakorlatilag a felkészülésem részeként tekintek rá, egyben egy gyermekkori álmom teljesül azzal, hogy részt vehetek a viadalon" - mondta Ungvári Miklós.    Sebestyén Sándor hozzátette, saját kategóriájában természetesen a lehető legjobb eredményt szeretné elérni, de egyelőre az első szakasszal foglakozik, ugyanis az etapokra napról napra készülnek.    A quadosok mezőnyében induló Somfai Mátyás - aki az első magyar quados lehet, aki célba ér - arról beszélt, hogy az idei év eleje óta készül a Dakarra, az egész esztendőt feláldozta annak érdekében, hogy minél jobban teljesítsen Dél-Amerikában.    "Többek között Marokkóban, 60 Celsius-fokos melegben is edzettem, navigációt, motorozástechnikát tanultam, igyekeztük lemodellezni a Dakaros szituációkat, emellett itthon több futó és kerékpáros maratoni versenyen is részt vettem" - nyilatkozta Somfai.    A csapat bemutatta Horváth "Laller" Lajost is, aki már a 2015-ös Dakarra készül, jövőre vele egészül ki a magyar alakulat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?