DAC: Kalmár elbúcsúzik a Dukla elleni meccs után

Kalmár

A DAC labdarúgócsapata szombaton 18 órakor a besztercebányaiakat fogadja a MOL Arénában, a Niké Liga 5. fordulójának mérkőzésén. A találkozó után Kalmár Zsolt is elbúcsúzik a szurkolóktól.

Lehetne vitatkozni azon, hogy mennyire volt sikeres a DAC szezonkezdete, mert bár a sárga-kékek négy forduló után veretlenek a bajnokságban (két győzelem, két döntetlen), de a nagymihályi 0:0 és a rózsahegyi 1:1 is inkább a csalódást keltő kategóriába tartozott.

Adrián Guľa vezetőedző csapata szerdán kupamérkőzést játszott Bősön, ahol a tréner a vártnál jóval erősebb kezdőcsapatot küldött pályára, mindössze Káčert, Andzouanát és Gavricsot pihentette az alapemberek közül. A húzásnak meglett az eredménye, a DAC magabiztos, 5:1-es sikert aratott a negyedosztályú ellenfél otthonában.

Elöl Trusával

„Számunkra minden meccs nehéz, hiszen a DAC ellen mindegyik együttes százötven százalékot nyújt. Ez azt mutatja, hogy tisztelnek minket, de egyben nagy kihívást is jelent számunkra. Ha összehasonlítjuk, hogy az előző négy fordulóbeli ellenfelünk hogyan futballozott ellenünk és más csapatok vagy egymás ellen, teljesen eltérő képet kapunk, szinte elemezhetetlenek azok az összecsapások” – idézi a klubhonlap Ammar Ramadant, a DAC szíriai szélsőjét, aki mesterhármassal zárta a bősi kupameccset.

A besztercebányaiak több DAC-os múltú játékossal (Polievka, Ľupták, Záhumenský, Rymarenko) érkeznek Dunaszerdahelyre. A Dukla vereséggel kezdte a szezont, de az utóbbi két bajnokiját már megnyerte, és közvetlenül a csallóköziek mögött, az 5. helyen áll a tabellán.

A csapatok tavaly négyszer is összecsaptak a bajnokságban, miután a besztercebányaiak is bejutottak a felsőházi rájátszásba. A DAC mindegyik mérkőzést megnyerte, tíz góljából ötöt az a Nikola Krstovic szerzett, aki azóta Leccébe igazolt. Guľának így meg kell találnia a montenegrói gólvágó utódját – egyelőre úgy tűnik, Matej Trusa lesz a megoldás a posztra, de a szurkolók reménykednek benne, hogy a Krstovicért kapott pénzből (a mértékadó transfermarkt.com szerint 3,9 millió eurót kaptak érte a sárga-kékek) a klub még körülnéz az átigazolási piacon annak szeptember 6-i zárása előtt.

Kalmár visszatér

Megkaphatja méltó búcsúját Dunaszerdahelyen Kalmár Zsolt. A DAC csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt, miszerint a magyar válogatott irányító ott lesz a MOL Arénában a besztercebányaiak elleni mérkőzésen, és a lefújás után elbúcsúznak a csapatkapitánytól. Kalmár a szezon elején kiszorult a kezdőcsapatból, így ez is közrejátszott abban, hogy hat év után elhagyta Dunaszerdahelyt, és aláírt az NB I-ben szereplő Fehérvár FC-hez, ahol azóta már két bajnokin is pályára lépett.

A játékvezető Kráľovič lesz, a mérkőzést a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?