DAC: dicséret helyett pontok kellenének

Dunaszerdahely |

<p>Folytatódott a hagyomány, a Senica sorozatban negyedik dunaszerdahelyi bajnoki mérkőzéséről is három ponttal utazott haza, Stanislav Griga csapata 1:0-ra nyert a DAC otthonában.</p>

Mindkét gárda fegyelmezetten védekezett, az európai kupaszínpadon is megfordult vendégek összeszokottabb alakulat benyomását keltették. Gyors kontrákkal kísérleteztek, s csakhamar meglátszott, hogy a hazaiak sebezhető pontja a védelem bal oldala. Németh Krisztián vezetőedző nem is késlekedett, az első negyedóra végén a lassú Urbáneket a középpályára, Nikolicot pedig a balhátvéd posztjára vezényelte. Az első játékrészben Kabele szabadrúgásánál, valamint Diarrassouba és Kalabiška lövésénél hördült fel a közönség. Kučera a helyén volt, Boleknek pedig nem kellett közbeavatkoznia. A senicaiak védőfalat alkottak Delarge körül, aki a 33. percben betört a tizenhatosba, Gajdošík ugyan meghúzta a vészféket, pontosabban a kongói támadó mezét, de a bíró továbbot intett. „Büntetőt is ítélhetett volna a játékvezető” – kommentálta az ominózus esetet a sárga-kékek vezetőedzője. Röviddel az első félidő lefújása előtt Delarge beadásszerű lövéséről lemaradtak a társak.

Fordulás után előbb Nikolic a kapu fölé bólintott, majd Diviš lövését Kučera védte. Az 58. percben Kordic suhintotta a labdát kapura, Bolek csak szemmel tudta követni a hazaiak újoncának kapu mellé tartó lövését. A három pont sorsát eldöntő találatnál egy pillanatra elméláztak a hazaiak: Černý szögletét az őrző nélkül maradt Gajdošík az ötösről a kapuba fejelte. Nem csüggedtek, hanem kitámadtak a vendéglátók, s a 89. percben egy jobb oldalról érkező beadást követően Kordic a kapuba pofozta a labdát. A partjelző azonban felemelte a zászlaját, s Horváth játékvezető pedig les címén érvénytelenítette a találatot. „Még most sem értem, miért nem adta meg a bíró a gólt” – méltatlankodott a meccs után Németh Krisztián. Értesüléseink szerint a meccsellenőr is hosszasan figyelte az ominózus jelenetet a videofelvételen. Egyébként ez volt a csallóköziek egyetlen kapura tartó lövése...

A hazai játékosok mellett a szurkolók sem tudták megemészteni a sípmester ítéletét, ezért a hektikus végjáték, melyben már Kučera is Bolek kapuját támadta, parázs hangulatban zajlott. Benko partjelző valószínűleg rosszat sejtett, a párharc végét jelző hármas sípszó után ugyanis azonnal az öltözőbe sprintelt. „Alighanem lelkiismeret-furdalása van a sporinak” – jegyezte meg epésen az egyik törzsdrukker.

„Nagy csatában szerencsés góllal nyertünk egy kiválóan játszó együttes ellen” – értékelte övéi újabb diadalát Stanislav Griga, akit a tavalyi esztendő legjobb szlovák fociedzőjének választottak. „Játékosaim nevében is büszke vagyok rá, hogy egy héttel ezelőtt Weiss kolléga szimpatikus játékunkat emelte ki, most pedig a tavalyi ezüstérmes trénere dicsérte meg csapatunkat. Sovány vigasz ez a mi helyzetünkben, nekünk ugyanis a bentmaradás kiharcolása érdekében elsősorban pontokra van szükségünk” – fogalmazott keserűen Németh Krisztián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?