DAC: a második hely a tét

dac vida

Szombaton (15.30) a DAC a zsolnai együttes otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga 16., utolsó előtti őszi fordulójának rangadóján, amelyen a tabella 2. és 3. helyezettje találkozik. 

A sárga-kék együttes – a tegnap délutáni edzés után elutazott Közép-Szlovákiába – egypontos előnnyel várja a hétszeres bajnok elleni derbit. „A zsolnai együttes a bajnokság egyik legerősebb gárdája, gyors és technikás játékosokkal rendelkezik. Nagyon nehéz összecsapás vár ránk, a meccs győztese az éllovas Slovan legnagyobb kihívójává lép elő – nyilatkozta Peter Hyballa vezetőedző a dunaszerdahelyi honlapnak. – Bízom benne, hogy sok DAC-szurkoló utazik velünk Zsolnára, akiknek örömet okozunk a mutatott játékunkkal és az eredménnyel.”


A remek formában levő Vida Kristophernek általában jól megy a játék Zsolnán, 2016 nyarán és idén áprilisban is pazar gólt lőtt. „Talán pont a műfű az oka, hiszen az én stílusomnak az fekszik a legjobban. A zsolnaiak játékstílusa is passzol, hiszen eddig szinte mindig sikerült jól teljesítenem ellenük. Remélem, hogy három ponttal térünk haza – mondta Vida a DAC weboldalának. – A hazai együttes a miénkhez hasonló, amely szeret futballozni, hátulról építkezve nemcsak előre rugdossák a labdát, hanem igyekeznek kihozni azt. Nagyon gyorsan le tudnak fordulni, veszélyesek az ellentámadásaik. Meg kell akadályoznunk a labdakihozatalt és a gyors kontráikat.”


Vida Kristopher hét találatával Bayo mögött a sárga-kékek második legjobb góllövője a bajnokságban, 2016-os érkezésétől kezdve 18-szor talált a hálóba. „Jó lenne ismét feliratkozni a góllövőlistára, de a csapat sikere mindennél fontosabb. Remélem, fantasztikus szurkolóink segítségével sikeresek leszünk. Mindkét hátralevő őszi meccsünket meg akarjuk nyerni, mert csak így tudunk versenyben maradni a bajnoki címért” – szögezte le a DAC 23 éves szélsője.


A zsolnaiak a gyenge bajnoki rajt után belelendültek, szeptember elseje óta veretlenek, azóta hétszer nyertek, és kétszer döntetleneztek. 
A 2016. októberi, Szencen elszenvedett 0:6-os fiaskó óta hat ízben találkozott a két csapat, három döntetlen mellett háromszor a DAC örülhetett. Tavaly novemberben 0:0-lal zárult a zsolnai meccs, idén áprilisban 3:2-es sárga-kék siker született.


A zsolnaiak szombaton ünneplik a klub alapításának 110. évfordulóját, a DAC szeretne ünneprontó lenni. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?