DAC: a cél az első hat

<p>Az első hatban végezni, és a kupában minél messzebbre eljutni – ezek a DAC labdarúgócsapatának céljai a Fortuna Liga hétvégén rajtoló tavaszi szezonjában. Világi Oszkár klubtulajdonos azonban kiemelte, a legfontosabb tavaszi célkitűzés az, hogy az ificsapat feljusson a legfelsőbb osztályba.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A klub továbbra is folytatja az infrastrukturális fejlesztéseket és az akadémia kiépítését is.

Nem bánták meg

az edzőcserét

„A DAC egy év alatt konszolidált szlovákiai egyesület lett. Büszkén mondhatom, hogy az őszi szezonban a mi hazai meccseinken voltak a legtöbben. Ha a százméteres síkfutást veszem példának, jelenleg 7 méternél vagyunk, tehát még nagyon sokat kell dolgoznunk. Távlati célunk, hogy a DAC a legerősebb klubok közé tartozzon, a mostani szezonban pedig az első hatban szeretnénk végezni, a Slovnaft Cupban pedig minél messzebbre jutni” – kezdte Világi Oszkár klubtulajdonos, aki a sokat vitatott edzőváltásról is mondott pár szót. „Az edzőcserét lezártnak tekintem. Megköszöntük Radványi Miklós munkáját, aki sokat tett a DAC-ért, és beírta magát a klub történelmébe. Sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a fejlődés érdekében ezt a lépést meg kell tennem. Nem bántam meg ezt a döntést, s bízom benne, hogy nem is fogom. Radványival korrektül rendeztük az anyagiakat, és semmilyen korlátot nem szabtunk neki, így elvállalhatta a bősi csapat irányítását, pedig ugyanúgy a III. ligában szerepel, mint a DAC B csapata. Ajtónk bármikor nyitva áll előtte” – mondta a tulajdonos Radványiról, akit a téli felkészülés elején váltott a németországi horvát Tomislav Maric.

Kinevelni egy

„saját Messit”

Az új szakvezető kijelentette, három hónap elteltével már szlovákul szeretne nyilatkozni, de egyelőre németül beszélt a tervekről. „Célunk, hogy minél gyorsabban elrugaszkodjunk a tabella alsó feléből. Két hazai bajnokival kezdünk, amelyeken jó eredményeket akarunk elérni. A játékosok hamar azonosultak a filozófiámmal” – mondta Maric, aki elismerte, a bajnoki főpróbán a Videoton elleni 1:0-s vereség nem volt a legjobb eredmény, de így is látja a fejlődést a csapat játékában.

A kérdést, mennyire sikerült az elképzeléseinek megfelelő játékosokat igazolni, Maric diplomatikusan elhárította azzal, hogy az edzőnek azokból a játékosokból kell kihoznia a legtöbbet, akik a rendelkezésére állnak. „Vagy esetleg elképzelhető, hogy Messi hozzánk jöjjön?” – kérdezte Maric mosolyogva a tulajdonostól, aki így válaszolt: „Ki kell nevelnünk a saját Messinket!”

A DAC keretében egyébként öt új játékos található: Marin Ljubicic az ukrajnai Szimferopolból, Ľubomír Michalík a Kajrat Almatiból, Branislav Ľupták Besztercebányáról, Ivan Sesar a Puskás Akadémián keresztül a török Belediyesporból, a szenegáli Pape Macou Sarr pedig a francia Angersből érkezett. Végh Tibor klubelnök elmondta, a kapus Martin Polaček kölcsönjátékához már csak néhány részletről kell megegyezni a Slovannal.

Példával szolgálni

A klub nagy figyelmet szeretne fordítani az infrastruktúra bővítésére. A futballakadémia három etapban készül el: először öt pályát alakítanak ki, aztán az akadémia épületét húzzák fel, majd újabb öt pálya következik. „Nagyon fontosnak tartjuk az utánpótlás-nevelést, az akadémián pedig minden korosztályos csapatnak meglenne a maga pályája mindennel, ami kell” – hangsúlyozta Világi, aki azt is hozzátette, a legfontosabb tavaszi cél, hogy az ificsapat feljusson a legfelsőbb osztályba.

A stadion átépítése az év második felében kezdődhet el. „Ősszel szeretnénk elkezdeni az egyik tribün bontását. Az új stadion felépítése fokozatosan fog történni, ezalatt végig itthon akarunk játszani. 2018-ra kellene, hogy legyen egy új stadionunk, ezzel szeretnénk jó példával szolgálni a többi szlovákiai klub számára is” – nyilatkozta Világi. (bt, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?