Curry: ez olyan volt, mint egy hetedik meccs az NBA-rájátszásban

Stephen Curry

Örökre emlékezetes pillanatáról beszélt a döntő után Stephen Curry, a sorozatban ötödször olimpiai bajnok amerikai férfi kosárlabda-válogatott sztárja.

A címvédő gárda szombaton 98–87-re verte a házigazdákat a teltházas Bercy Arénában, így egymás után a második ötkarikás fináléban győzte le a francia csapatot. A 36 éves, négy NBA-bajnoki címmel rendelkező Curry meghatódottan beszélt első olimpiája után:

„Életem nagy pillanata ez. Olyan volt a döntő, mint egy NBA-rájátszásos párharc hetedik meccse, amelyet idegenben kell megvívni. A 82–79-nél dobott triplám volt a sorsdöntő, akkor elkaptam a ritmust, és még hármat bedobtam. Hihetetlen pillanat volt” – jelentette ki a nyolc hármassal záró sztár, aki egy perccel a vége előtt be is mutatta a híres „menjetek aludni” mozdulatát. Más kérdés, hogy mégsem ő, hanem a szerbek ellen épphogy megnyert elődöntőben tripla duplát elérő 39 éves extraklasszis, LeBron James lett a torna legjobbja.

Steve Kerr szövetségi kapitány – aki a Golden State Warriorsban is Curry edzője – azzal kezdte, egyedül az ő szurkolóik szégyellték volna magukat egy olimpiai ezüstérem után.

„Steph élete egyik legnagyobb meccsét játszotta. Idegenben, Párizsban, a hazaiak ellen, az aranyéremért küzdve – mint egy fotóalbum. Ő pedig szeret fotóalbumokban szerepelni” – tette hozzá.

Az 1992-es, barcelonai győztes Dream Team után – amelyben ott volt a legendás Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird vagy Scottie Pippen – a szakírók Dream Team 2.0-nak hívták a jelenlegi amerikai együttest. LeBron James azonban másként vélekedett, és amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte mi lehetne a neve a csapatának, csak annyit mondott: „A Bosszúállók”.    

Az amerikai válogatott 17. aranyát nyerte meg, és legutóbb a 2004-es athéni elődöntőben kapott ki Argentínától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?