Csúnyán zárták az őszt a gömöriek

Az utolsó helyezett rimaszom-batiak nem tudták megállítani a jó formában lévő iglóiakat a II.

Az utolsó helyezett rimaszom-batiak nem tudták megállítani a jó formában lévő iglóiakat a II. labdarúgóliga keleti cso-portjában: az őszi idény utolsó mérkőzésén a gömöriek 4:0-ra kaptak ki hazai pályán a baj-nokság meglepetéscsapa-tától.

Rimaszombatban múlt héten döntött a képviselő-testület a jövő évi költségvetésről, amelyben a korábbiakhoz képest magasabb támogatást szavaztak meg a futballklubnak. Jövőre 150 000 euróból gazdálkodhat az egyesület (ebben már a korosztályos csapatok költségei is szerepelnek). A klub idei költségvetésének jelentős része a korábbi szezonokban felhalmozott tartozások rendezésére ment el, a jövő évet azonban tiszta lappal kezdhetik.

Az iglóiak anyagi helyzete sem rózsás, ám idén januárban komoly segítséget jelentett számukra, hogy egykori játékosuk, Jaroslav Mihálik a zsolnai klubból a prágai Slaviába igazolt. „Az átigazolásból 10 százalék illetett meg minket nevelőegyesületként, az a 70 000 eurós injekció pedig rengeteget jelentett a klubnak” – magyarázta Branislav Ondáš vezetőedző. Ennek köszönhetően érkezhetett például a klubhoz két nigériai középpályás, Olawale és Uda Kanu, akik Rimaszombatban is játszi könnyedséggel mozogtak a nehéz talajon, a védekezésnek és a támadásnak is fazont adtak.

Az iglóiak jól kezdtek, már a 4. percben vezettek, amikor egy kapufáról levágódó labdát Čekovský passzolt közelről a hálóba – 0:1. Ezután ugyan a rimaszombatiak irányították a játékot, de vagy nem találták el a kaput, vagy nem volt elég erő a próbálkozásaikban. Amikor pedig a 24. percben egy szép szabadrúgás-figurából Morháč egyenlített, a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Morháč a partjelzőnek háttal állva hosszan ünnepelt, annál fájdalmasabb volt ráébrednie, hogy a találata nem érvényes. (A szünetben a szurkolók között is ment a vita, hogy beleért-e a lövésbe lesen álló játékos, vagy sem, de a videofelvétel visszanézése nélkül ezt nem lehetett eldönteni.)

De nem a meg nem adott gól döngölte végleg földbe a rimaszombatiakat, hanem a vendégek második találata: kevéssel a szünet előtt a középhátvéd Szpaszojevics a labdaátvétel után megcsúszott, s így gyakorlatilag otthagyta ajándékba a labdát Lukáš Kováčnak – 0:2.

A második félidőben a rimaszombatiak próbáltak nyíltabban játszani, de ezzel még több terük nyílt a felszabadultan futballozó, könnyűlábú iglóiaknak. A 66. percben egy kontra után Prošovský még óriásit védett, de Kováč érkezett a kipattanóra – 0:3. A végeredményt a 76. percben egy újabb gyors ellentámadás végén Vilkovský állította be, kihasználva a védelemben támadt hézagot – 0:4.

„Az eredmény hízelgő számunkra, nem volt olyan sima meccs, mint azt a 0:4 sejteti – mondta a lefújás után Ondáš. – Segített nekünk a gyors gól, és az, hogy még a szünetig növelni tudtuk az előnyünket. A második félidőben a rimaszombatiak már kinyíltak, így tudtunk kontrázni. De ha a rimaszombatiak a többi meccsükbe is ennyi energiát tudnak fektetni, akkor hamarosan elkezdik gyűjteni a pontokat.”

A gömörieket irányító Csányi Csaba már nem először gyűjt be dicséretet az ellenfelek edzőitől, de ez kevéssé vigasztalja. „Mondtam a fiúknak, hogy a meccs elejére figyeljenek oda, erre a következetlen védekezés miatt rögtön gólt kaptunk… A meg nem adott gólon ment el a meccs, ráadásul ajándékoztunk egy második találatot is az ellenfélnek. Az egyéni hibák miatt már a sokadig meccsünket veszítjük el…”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?