Csúcsok és távlatok

Pozsony. „Legfontosabb rövidtávú célunk legalább kijutni az Euroliga négyes zárótornájára és természetesen a tizenharmadik bajnoki cím begyűjtése” – emelte ki az idény előtti elvárásokból Jozef Smolek, az európai hírű SCP Ružomberok női kosárlabdaklub vezérigazgatója a csapat idény előtti fővárosi bemutatkozásán.

Pozsony. „Legfontosabb rövidtávú célunk legalább kijutni az Euroliga négyes zárótornájára és természetesen a tizenharmadik bajnoki cím begyűjtése” – emelte ki az idény előtti elvárásokból Jozef Smolek, az európai hírű SCP Ružomberok női kosárlabdaklub vezérigazgatója a csapat idény előtti fővárosi bemutatkozásán. Szokatlanul sok játékossal (17) érkeztek a liptóiak, kilenc új arc van a keretben, köztük a legnagyobb sztár a brazil Alessandra, de leigazolták a jugoszláv Bogojevicset, a cseh Pavlíčkovát és a román Mandachét is. „Távlatilag pedig azzal számolunk, hogy a hozzánk került fiatal tehetségekből neveljünk kész játékosokat, olyanokat, akik két-három év múlva húzóemberei lesznek a csapatnak. Már kivetettük hálónkat Szlovákiában, játékosnevelők és -kerítők közreműködésével” – tette hozzá a klubigazgató. Minden jel szerint az UMB Banská Bystrica lesz a rózsahegyiek fiókcsapata. Megalakult egy nemzetközi alapítvány is, amely a kosárlabdát alternatív elfoglaltságként kínálja a fiataloknak. Egyelőre a rózsahegyieken kívül a férfi bajnok Pezinok és a jugoszláv Banja Luka férfi klub a tagja.

„Egy hónapunk lesz arra, hogy összerázódjon ez a nemzetközi társaság. A horvátországi és olaszországi alapozás után a következő hetekben a bajnokik közben euroligás csapatokkal játszunk felkészülési mérkőzéseket, többnyire otthon. Keretünk a tavalyinál erősebb, főleg a centergondjainkat orvosoltuk. Nem a nevek, hanem a csapatmunka vezethet a sikerhez. Abban bízom, hogy a konkurencia felfelé viszi játékosaim teljesítményét” – összegezte elvárásait Natália Hejková edzőnő. Kerete a maga nemében páratlan: hat külföldi kiválóság, a hat legjobb szlovák kosaras és az öt legnagyobb szlovák tehetségnek tartott lány alkotja. Hát ezért került olyan magasra a rózsahegyi mérce. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?